Simona Ionescu / Redactor Șef

Cei mai simpli biscuiți, fără zahăr. Copiii îi adoră, dar merg excelent și cu cafea

Cei mai simpli biscuiți, fără zahăr. Copiii îi adoră, dar merg excelent și cu cafea
Grija pentru sănătate trebuie să fie permanentă, iar în acest demers, eliminarea zahărului procesat e un pas important, inclusiv pentru persoanele care nu suferă de diabet. Din fericire există o sumedenie de rețete dulci, fără zahăr adăugat. Și fără îndulcitori.

Cei mai simpli biscuiți fără zahăr sunt dulci, nu conțin îndulcitori și vor fi de-a dreptul adorați de copii. Dacă nu știți ce să le mai dați să „ronțăie”, atunci această rețetă vă va salva. Plus că se prepară în numai câteva minute. Și mai mult decât atât, biscuiții aceștia merg excelent lângă o cafea sau alături de ceai. Sunt o adevărată rețetă de sănătate acești biscuiți preparați rapid din două ingrediente și fără să necesite aparatură specială. Conțin fibre și grăsimi sănătoase din migdale.

Ingrediente pentru cei mai simpli biscuiți fără zahăr

280 g făină de migdale

168 g piure de banane (adică două banane mari, coapte, mărunțite)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă mare de copt cu o foaie de hârtie pergament. Curățați  cele două banane coapte, apoi zdrobiți-le într-un castron cu ajutorul unei furculițe,  până se formează un piure neted cu bucăți mici de banane. După ce ați obținut acest piure, se amestecă făina de migdale, mai întâi cu o spatulă.

Când începe să fie dificil de amestecat, începeți să frământați aluatul cu mâinile unse cu puțin ulei, până când aluatul devine consistent. Spălați-vă pe mâini și uscați-vă, apoi ungeți-vă din nou mâinile ușor cu ulei. Începeți să formați bile din aluat, fiecare din cam cât luați cu o lingură. Așezați fiecare bilă de aluat pe foaia de copt, în tavă, la distanță egală una de alta.

După ce ați transformat tot aluatul în bile și le-ați pus în tavă, apăsați-le cu mâna, sau cu o furculiță, pentru a le aplatiza. Coaceți biscuiții timp de 13 – 16 minute sau până se rumenesc ușor pe margini și fund, apoi scoateți tava cu biscuiți din cuptor. Lăsați să stea timp de 15 minute, înainte de a le transfera pe un grătar de răcire. Rețineți că acești biscuiți nu se vor întări prea tare.  

Pont: puteți încerca să preparați biscuiții folosind făină de cocos.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre