Simona Ionescu / Redactor Șef

Bibimbap, cel mai bun orez pe care l-ați mâncat vreodată. Iată rețeta care va face furori în Postul Paștelui și un mic truc

Bibimbap, cel mai bun orez pe care l-ați mâncat vreodată. Iată rețeta care va face furori în Postul Paștelui și un mic truc
Dacă sunteți îndrăgostiți de orez, dar v-ați săturat de vechiul pilaf al bunicii, e momentul să încercați un preparat asiatic simplu de făcut și foarte gustos: bibimbap.

Bibimbap-ul oferă organismului vitaminele de care are nevoie în Postul Paștelui, nu îngrașă și se prepară cât ați bate din palme. Merită încercat!

Pentru a pregăti această minunată rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 100 g orez fiert, 150 ml apă, 1 morcovi de mărime potrivită, 1 conservă mică de porumb, ½ sfeclă roșie de mărime potrivită, 2 cepe roșii mici sau 1 ceapă roșie mai mare, 8 ciuperci de mărime potrivită.

Pentru a pregăti un extraordinar sos de leurdă, vă mai sunt necesare următoarele: 2 mâini de spanac crud sau baby spanac, 2 linguri cu fulgi de drojdie, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 2-3 linguri cu apă, 3-4 căței de usturoi sau usturoi verde tăiat cât mai mic posibil, sare. Pentru asamblare veți mai avea nevoie de ulei de floarea soarelui, ulei de susan și condimente.

Mod de preparare

În timp ce orezul fierbe, tăiați legumele bastonașe, iar ceapa sub formă de solzișori, iar ciupercile le feliați. Sfecla roșie se taie, de asemenea, bastonașe și se sotează. Încingeți o tigaie în care puneți ulei de măsline și un strop de ulei de susan. Adăugați ceapa și gătiți până când devine crocantă.

Puneți încă puțin ulei de susan și adăugați ciupercile, până se înmoaie și se rumenesc ușor. Când ciupercile sunt gata, puneți fâșiile de morcov și lăsați să se facă până se înmoaie. În cazul în care considerați că e nevoie, mai puneți la încălzit și sfecla roșie. Porumbul se scoate din cutie, se clătește bine cu apă și se pune într-un bol. Pentru a pregăti sosul, se pun toate ingredientele într-un blender și în câteva minute, e gata.

Trucul care vă scapă de necazuri

Pentru ca totul să fie perfect, iar preparatul să nu se răcească, încălziți puțin bolurile înainte de a pune preparatul. La început se pune orezul fierbinte, peste care ați adăugat puțină sare și un strop de ulei de susan. Deasupra orezului se adaugă legumele, în triunghiuri cât mai egale, iar deasupra se toarnă sosul. Este atât de bun, că veți repeta rețeta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre