Rețetă în trend! Salată de castraveți și sfeclă roșie

Rețetă în trend! Salată de castraveți și sfeclă roșie
Vara, un meniu de salate este ideal pentru a trece de zilele caniculare când felurile de mâncare sățioase nu sunt chiar binevenite.

Această salată de castraveți și sfeclă roșie este, dincolo de faptul că e delicioasă, plină de vitamine. Este, practic, o bombă de sănătate. Sfecla roșie conține un complex de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru echilibrul organismului nostru: vitamina A, B și C, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, iod, mangan, fier și sulf. Betacianina din componența sfeclei previne și chiar tratează cancerul.

Aceasta protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. În plus, aminoacizii din sfecla roșie dețin un rol important pentru dezvoltarea și menținerea țesutului muscular. De asemenea, contribuie la stabilizarea nivelului glicemiei, în cazul diabetului de tip I sau II, iar iodul din componență sfeclei are un efect benefic pentru funcționarea glandei tiroide.

Sfecla roșie are și efect diuretic, reușind să combată boli renale precum infecțiile sau calculii renali. Ea este indicată mai ales persoanelor anemice, datorită substanțelor pe care le conține: fierul, magneziul și vitaminele contribuie la formarea globulelor roșii.

Ingrediente pentru salată de castraveți și sfeclă roșie

Salată:  300 g sfeclă roșie fiartă, tăiată în felii

2 castraveți mici, tăiați în felii

1 ceapă roșie, tăiată felii

1 lingură de mărar tocat

1 lingură de pătrunjel tocat

1 linguriță de semințe de nigella (opțional)

o mână de frunze de salată mixtă

brânză feta (opțional)

Dressing:  30 ml ulei de măsline

1 lingură de oțet de vin alb

1 cățel de usturoi, zdrobit

sare și piper

Mod de preparare

Într-un bol mare, combinați toate ingredientele. După ce le-ați amestecat bine, astfel încât vegetalele să își împrumute una alteia gustul și aromele, separat, ocupați-vă de prepararea dressingului. Bateți uleiul de măsline împreună cu oțetul și usturoiul. Asezonați dressingul după gust cu sare și piper. Combinați apoi dressingul obținut cu legumele și amestecați bine. Acoperiți salata de sfeclă roșie cu castraveți cu frunze de salată. Fărâmițați feta deasupra, dacă preferați.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOOD MADE FOR SHARING (@gayanefood)

Sursa: Instagram