Clafoutis cu cireșe. Cea mai simplă și bună prăjitură de sezon

Clafoutis cu cireșe. Cea mai simplă și bună prăjitură de sezon
Clafoutis este un desert franțuzesc extrem de versatil, dar simplu de făcut și foarte rapid. Aveți nevoie de puține ingrediente, pe care, cel mai probabil, le aveți deja în casă.

În fnal, puteți folosi orice fel de fructe aveți la îndemână – proaspete, din compot sau congelate, singură condiție este să va asigurați că sunt bine scurse de suc înainte de a le adaugă în compoziția prăjiturii.

Alegerea noastră de azi e rețeta de clafoutis cu cireșe, pentru că aceste fructe se găsesc din belșug în piețe și supermarketuri și ar fi păcat să nu profităm de ele. În plus, cireșele sunt foarte sănătoase și e ideal să fie consumate atunci când este sezonul lor.

Ingrediente pentru clafoutis cu cireșe

– 750 g de cireșe (măsurate cu sâmburi)

– 200 g de zahăr

– 150g de făină

– 1 plic de zahăr vanilat

– 3 ouă

– 60g de unt topit

– 50ml smântână

– 250ml lapte

Mod de preparare

Se spală cireșele, se scot sâmburii și se usucă. Se combină cu 50g de zahăr. Se amestecă restul de 150g de zahăr cu făina și zahărul vanilat. Se face o fântână în centru și se sparg ouăle în ea. Se combină până la omogenizare. Adăugați untul topit, smântâna groasă și laptele și amestecați până la omogenizare. Puneți cireșele într-o tavă de copt unsă. Se toarnă aluatul peste cireșe.

Coaceți la 205°C timp de 40 – 45min sau până când se întărește și devine auriu (depinde foarte mult de cuptorul dumneavoastră. Consistența va fi una aparte, specifică acestui tip de desert, așa că, nu vă speriați că nu iese o prăjitură tare ca un chec.

În final, când prăjitura este gata și ați scos-o inclusiv din tavă, pentru servire, acoperiți cu zahăr pudră și sos de cireșe. Pentru sosul de cireșe, fierbeți o mână de cireșe împreună cu 2 linguri de zahăr și 2 linguri de apă până când se leagă rezultând un sos cu o consistență onctuoasă. Amestecați dacă este necesar, ca să nu se prindă de pereții vasului în care preparați sosul de cireșe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djamila (@milayinka)

Sursa: Instagram