Adio, Aperol Spritz! Noul cocktail de vară face furori: Matcha Spriz

Adio, Aperol Spritz! Noul cocktail de vară face furori: Matcha Spriz
Dacă sunteți un fan matcha, acest cocktail o să vă placă la nebunie. Noul cocktail de vară este Matcha Spriz.

După ce veți gusta băutura, garantat veți uita de Hugo sau Aperol Spritz.  Nici Martini Tonic nu veți mai voi. Matcha Spriz este un cocktail pe bază de matcha și mezcal. Cine ar fi crezut că gastronomia asiatică și cea mexicană se potrivesc perfect? Ideal pentru vară și pentru palate gustative pretențioase, acest cocktail este un adevărat răsfăț.

Mezcalul este o băutură spirtoasă originară din regiunea mexicană Oaxaca și a cărui producție este concentrată în patru orașe, cel mai important fiind Santiago Matatlan. Găsiți mezcal în orice magazin specializat în vânzarea de băuturi alcoolice.

Matcha este o pulbere foarte fin măcinată din frunze de ceai verde special cultivate și prelucrate, consumate în mod tradițional în Asia de Est. Pulberea de matcha e folosită în prepararea multor băuturi, inclusiv în compania laptelui. Aceasta păstrează toate beneficiile ceaiului verde, fiind puternic antioxidantă și energizantă. Mai trebuie să știți că un consum constant de matcha ajută la detoxoifierea ficatului, la accelerarea arderilor din organism, ceea ce atrage după sine stimularea scăderii în greutate.

Ingrediente pentru cocktailul Matcha Spriz

– pulbere de matcha

– 1 oz mezcal

– 0.5oz suc de lime

– 1.5 oz de apă caldă

– 0.5 oz sirop natural

– apă minerală

– mentă

Mod de preparare

Vei prepara 1 linguriță de matcha cu 1,5 oz de apă fierbinte și o vei amesteca bine. Ideal e să folosiți un instrument special, tradițional asiatic, de bambus. Dar puteți mesteca cu orice, important e ca matcha să se dizolve. Se toarnă matcha într-un shaker și se adaugă lămâia, mezcalul, siropul și menta. Agitați bine și serviți cu gheață până la 3/4 din pahar. Se poate folosi un pahar cu picior, pentru o aparișie mai interesantă a cocktailului Matcha Spritz, sau  băutura poate fi servită în pahare fără picior. Se umple paharul cu apă minerală și se ornează cu o crenguță de mentă.

Sursa: Instagram