Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai bun pilaf cu prune uscate, preparat după o rețetă din vremea bunicii. Trucul pe care nu-l știați

Cel mai bun pilaf cu prune uscate, preparat după o rețetă din vremea bunicii. Trucul pe care nu-l știați
De când suntem copii, nu există toamnă în care măcar odată să nu punem pe masă una dintre minunatele rețete ale copilăriei: pilaf cu prune uscate. Iată și trucul bunicii.

În perioadele de post, dar și atunci când simțiți nevoia unui preparat cu gustul copilăriei, încercați rețeta de pilaf cu prune uscate. Bunicile au lăsat moștenire și un truc…

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un pilaf cu prune uscate cum doar bunica o făcea, odinioară, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 linguri cu zahăr, 400 ml apă, 200 g prune uscate, 100 g orez cu bob lung, un praf de sare. Cine dorește ca pilaful să fie dulce, poate adăuga ½ linguriţă cu coajă rasă de lămâie, ½ de linguriţă  cu pudră de scorţişoară, 1 linguriţă cu unt de cocos.

Mod de preparare

Pentru ca prunele să fie moi și savuroase, trebuie ținute la înmuiat în apă timp de măcar o oră înainte de a fi preparate. Ulterior, se vor clăti în câteva ape. Se pune zahărul la caramelizat până are culoarea brun deschis. Trebuie să aveți mare grijă să amestecați continuu, pentru că e posibil să se ardă. Adăugați apoi apă peste zahărul caramelizat și amestecați foarte bine până când acesta se dizolvă total.

Pilaf cu prune uscate, pentru o toamnă perfectă. Sursă foto: Căsuța cu bunătăți

Se poate mânca și rece, dar și cald

Puneți apoi și orezul, prunele uscate și puțină sare. Se lasă orezul să fiarbă până se face moale și gustos, dar trebuie să aveți grijă să nu se prindă. În final, cine dorește un preparat dulce și aromat, poate adăuga coaja rasă de lămâie, scorțișoara și untul de cocos. Pilaful cu prune uscate se poate consuma atât cald, cât și rece. Indiferent ce variantă ați alege, e extraordinar de gustos și sigur veți mai cere o porție.

Prunele uscate, excelente pentru sistemul imunitar

Toamna, prunele uscate nu sunt doar un desert gustos, ci un aliat de nădejde pentru creșterea imunității. Aceste fructe sunt o bogăție de vitamine (A, B și C). Dacă vitamina A ține la distanță bolile ochilor, vitaminele din complexul B sunt excepționale pentru metabolismul energetic. La rândul său, vitamina C vă ajută să vă întăriți sistemul imunitar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre