Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai simplu desert care se putea inventa

Cel mai simplu desert care se putea inventa
E mai simplu decât v-ați fi putut imagina să preparați un desert cu adevărat exotic. Cine l-a inventat merită categoric un premiu. Se spune că ar fi vorba de un chef coreean. Este de-a dreptul banal, iar rezultatul este exact la polul opus, senzațional.

Cel mai simplu desert care se putea inventa este de o banalitate extremă și, tocmai de aceea, este atât de exotic și de spectaculos. Conține doar trei ingrediente. De fapt, doar două, dacă nu luăm în calcul faptul că trebuie să adăugați puțină apă. În plus, ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui. Practic, puteți prepara oricând acest „desert-minune”. Zahăr și ouă are toată lumea acasă. Ceea ce contează aici, și ceea ce face din acest dulce ceva special, este modul de prezentare. Rezultatul e un desert care arată spectaculos și are o textură incredibilă.

Ingrediente pentru bezea caramelizată 

– Albușuri de ou (câte aveți, dar minim trei) 

– 1 ¾ cană de zahăr, împărțit în două porții 

– ½ cană de apă

Cum se prepară cel mai simplu desert care a fost inventat

Într-o tigaie antiaderentă, de preferință, puneți o cană cu zahăr și topiți-l la foc mediu. Mestecați constant pentru a ajuta procesul de caramelizare și fiți atenți ca focul să nu fie prea puternic. E important ca zahărul să se caramelizeze încet, nu să se ardă. După ce zahărul s-a topit, lăsați tigaia pe aragazul pornit, adăugați deasupra jumătate de cană de apă și mestecați pentru a obține un sos dulce și curgător.

Sosul de caramel astfel preparat îl vărsați într-o formă de chec sau într-o tavă cu pereți mai înalți. Evitați formele cu fund detașabil. Întindeți caramelul inclusiv pe pereții vasului, până sus.

Separat, bateți albușurile de ou cu un mixer, până devin pufoase și sticloase. Continuați să bateți albușurile, adăugând treptat zahărul (¾ cană). Bateți până obțineți o bezea sidefie, foarte tare.

Vărsați bezeaua în forma de copt tapetată cu caramel, nivelați-o și puneți vasul într-o tavă mai înaltă cu apă. Ideal, apa ar trebui să depășească jumătate din înălțimea pereților formei de tort în care se află viitorul desert. Coaceți timp de 30 de minute la 180 de grade Celsius. După acest interval, lăsați puțin să se răcească, apoi, cât tava este încă destul de caldă, răsturnați desertul. Tăiați felii și serviți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri