Simona Ionescu / Redactor Șef

Ați pomenit norișori cu ciocolată? Această prăjitură cu mascarpone este răspunsul

Ați pomenit norișori cu ciocolată? Această prăjitură cu mascarpone este răspunsul
Ciocolata este preferata tuturor. Gustul său specific o face interesantă și delicioasă în diverse combinații. Și nu există prăjitură cu ciocolată care să nu arate spectaculos. 

Dacă v-ați întrebat vreodată cum ar fi să existe norișori cu ciocolată, atunci această prăjitură cu mascarpone (și fulgi de ciocolată) este răspunsul. O combinație diafană și gustosoasă, menită să vă însenineze orice zi. Gustul intens de ciocolată neagră se combină armonios cu crema de lapte. Deși arată spectaculos, această prăjitură nu este deloc complicată de preparat.

Ingrediente pentru prăjitură cu mascarpone și ciocolată:

Pentru blat:

– 6 ouă

– 150 g zahăr

– 100 g făină

– 30 g cacao

– 1 linguriță praf de copt

Pentru cremă:

– 500 g cremă mascarpone

– 200 ml smântână pentru frișcă

– 100 g zahăr pudră

– 1 linguriță esență de vanilie

Pentru glazură:

– 200 g ciocolată neagră

– 100 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Se va începe cu pregătirea blatului. Bateți ouăle cu zahărul până devin spumoase și își dublează volumul. Adăugați făina, cacaoa și praful de copt, amestecând ușor pentru a nu lăsa compoziția. În final, turnați amestecul într-o tavă (dimensiune 25 x 35 cm) și coaceți la 180°C timp de 20 – 25 de minute. După coacere, lăsați să se răcească complet, la temperatura camerei.

Între timp, pentru a prepara crema, amestecați mascarpone cu zahărul pudră și esența de vanilie până devine omogen. Într-un alt bol, bateți smântâna pentru frișcă până se întărește, apoi încorporați-o treptat în crema de mascarpone.

Pentru a începe asamblarea prăjiturii cu mascarpone și ciocolată, tăiați blatul în două părți egale (ca pentru tort). Întindeți jumătate din cremă pe prima foaie de blat, acoperiți cu cealaltă foaie și repartizați restul de cremă deasupra.

Acum e timpul să preparați glazura: încălziți smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere, apoi topiți ciocolata în ea, amestecând până devine un amestec fin. Lăsați glazura să se răcească ușor și turnați-o uniform peste prăjitură. Opțional, puteți orna cu fulgi de ciocolată rasă. Puneți prăjitura la frigider pentru 2 – 3 ore înainte de a o servi.

Sursa: Facebook / Maria kitchen

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri