Aromatizată cu vanilie, condimente sau chiar alcool, ciocolata caldă, vedeta iernii, este pe cât de sănătoasă, pe atât de periculoasă. Ce spun specialiștii.
Obținută din ciocolată, lapte și apă, ciocolata caldă este o băutură populară în multe părți ale lumii și este consumată de secole. Întrucât conține antioxidanți, ciocolata caldă ajută la îmbunătățirea circulației, dar există studii care spun că această băutură poate fi dăunătoare pentru organism. În condițiile în care este făcut din ingrediente nesănătoase sau consumată în exces.
Optați pentru ciocolata care conține puține ingrediente
Specialiștii spun că cea mai indicată ciocolată caldă este cea care conține maxim trei, patru ingrediente. Foarte important este tipul de ciocolată pentru care optați, cea mai bună variantă rămânând ciocolata artizanală. Ar fi bine să evitați ciocolata caldă la plic care este achiziționată din supermarketuri, chiar dacă aceasta are un termen de garanție mai îndelungat.
De asemenea, ar fi bine să nu consumați, pe cât posibil, nici ciocolata caldă cumpărată de la tonomat. În cazul în care aveți în casă ciocolată caldă dar simțiți că are un gust ciudat sau aveți cel mai mic disconfort la stomac, aruncați imediat. Specialiștii spun că trebuie aruncată și ciocolata caldă în care apar mici pete albe.
Atenție cum depozitați ciocolata caldă
Dacă amestecul de ciocolată caldă nu este depozitat corespunzător, se poate strica și poate deveni o cu totul altă substanță. Ciocolata caldă are o dată de expirare pe etichetă, ceea ce înseamnă că este bună doar până la acea dată. Ciocolata caldă care s-a stricat poate fi depistată prin miros. Dacă miroase acru sau a mucegai, trebuie aruncată imediat.
Un alt semn că ciocolata caldă s-a stricat este colorația acesteia. Ciocolata se păstrează într-un recipient ermetic. Dacă folosiți borcane de plastic, nu le expuneți la căldură. Ciocolata caldă se păstrează cel mai bine într-un loc întunecat, uscat și răcoros. Cei mai serioși dușmani ai pudrei de cacao sunt oxidarea, lumina și contaminarea.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook