Simona Ionescu / Redactor Șef

Delicioasă rețetă: Tiramisu fără niciun produs de origine animală

Delicioasă rețetă: Tiramisu fără niciun produs de origine animală
Povestea celebrului desert este destul de cunoscută. A fost inventat din greșeală, ca multe alte preparate culinare, în jurul anului 1960, la restaurantul Le Beccherie din Treviso, regiunea Veneto. Restaurantul încă mai există și servește Tiramisu după rețeta originală.

De când a fost brevetat, Tiramisu a dobândit notorietate, dar și o sumedenie de variante. Oana și Andrei, care își dezvăluie rețetele vegane online, au o rețetă delicioasă de Tiramisu de post. Desertul lor este preparat fără a folosi niciun produs de origine animală.

Se spune că desertul de succes s-a născut la sfârșitul anilor 1960 datorită unui mic accident. În timpul preparării unei înghețate de vanilie, o lingură de cremă mascarpone a căzut în amestecul de zahăr și gălbenușuri de ou.

Norocul ar fi fost că chef Roberto Lolì Linguanotto și doamna Campeol, Alba, soția proprietarului restaurantului unde se petrecea totul, care era atunci însărcinată, gustând amestecul, și-au dat seama de potențialul lui. Nu au mai înghețat crema, nici nu au aruncat-o. În schimb, au servit-o pe pișcoturi înmuiate în cafea, stropind desertul pe deasupra, pentru un aspect deosebit, cu pudră de cacao amară. Pe 15 octombrie 2010, rețeta de Tiramisu de la Le Beccherie a fost depusă la act notarial la Academia Italiană de Gastronomie. Restul este istorie.

Ingrediente pentru tiramisu vegan sau de post

– 390 g pișcoturi vegane 

– 500 g lapte vegetal 

– 60 g amidon de porumb 

– 100 g zahăr 

– Sare 

– Turmeric 

– Esență de vanilie 

– 250 g frișcă vegană 

– Cacao 

– Cafea

Mod de preparare

Într-o oală se pun amidonul, zahărul, sarea, turmericul, esența de vanilie și se amestecă. Se adaugă treptat laptele și se omogenizează bine. Budinca se fierbe 3 minute, apoi se lasă la răcit complet. După ce s-a răcit budinca, se bate frișca și se amestecă cu aceasta.

Se îmbibă pișcoturile în cafeaua diluată cu puțină apă, se așază într-o tavă, alternând cu straturi de cremă. Desertul vegan este bine să stea la frigider câteva ore înainte de a fi servit, pudrat cu cacao.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre