Simona Ionescu / Redactor Șef

Tiramisu cu lămâi confiate și limoncello. E un desert de care nu vă veți mai sătura

Tiramisu cu lămâi confiate și limoncello. E un desert de care nu vă veți mai sătura
Povestea celebrului desert napolitan tiramisu e cunoscută: a fost creat din greșeală. Dar greșeala a fost una agreabilă și, în timp, îmbunătățită. Iată o rețetă de tiramisu dulce-acrișor, cu lămâi și limoncello. Cantitățile sunt pentru opt porții.

Ingrediente pentru Tiramisu cu lămâi confiate și limoncello

Lămâi confiate: 4 lămâi galbene ( bio)

25 cl de apă

250 g de zahăr

Crema de mascarpone: 2 lămâi

400g de mascarpone

25 cl de smântână lichidă

4 gălbenușuri de ou

70 g de zahăr

5 cl de limoncello

Aproximativ 20 de pișcoturi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by camille chamignon (@camillechamignon)

Mod de preparare

Începeți cu lămâile confiate. Tăiați cele 4 lămâi în felii subțiri și încălziți o cratiță cu apă clocotită. Scufundați lămâile în apa clocotită timp de 1 minut și scurgeți-le. Încălziți zahărul și apa într-o cratiță până la fierbere. Adăugați feliile de lămâie și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Scurgeți-le, lăsați-le să se răcească și tăiați-le mărunt. Păstrați siropul.

Se curăță lămâia de coajă și se adaugă coaja la zahăr. Se masează cu degetele pentru ca aromele de lămâie să se infuzeze mai repede. Într-un bol, adăugați gălbenușurile de ou și amestecul de zahăr / zeamă. Bateți până când amestecul devine alb. Adăugați mascarpone, o porție de limoncello și bateți până la omogenizare. Bateți frișca lichidă până obțineți o cremă tare (aceasta este textura de dinaintea frișcăi, mai puțin fermă). Îndoiți ușor frișca în amestecul de mascarpone. Dați deoparte.  Pregătiți sucul de scufundare a biscuiților amestecând sucul de la cele 2 lămâi, 2 linguri de sirop de la gătitul lămâilor conservate și o porție de limoncello (ajustați în funcție de gustul dumneavoastră).

Înmuiați biscuiții de tiramisu în acest amestec și așezați-i pe fundul formei. Se toarnă crema de mascarpone și se întinde cu o spatulă. Se presară lămâile confiate tăiate mărunt. Repetați operațiunea: puneți un al doilea strat de biscuiți, apoi crema, apoi lămâile conservate. Adăugați un ultim strat de biscuiți și apoi crema. Se netezește cu ajutorul unei spatule. Se lasă să se odihnească în frigider cel puțin 4 ore sau, în cel mai bun caz, peste noapte. Se decorează cu felii de lămâie, coajă și este gata!

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre