Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de Găluște de cartofi, cum numai nemții știu să facă

Rețetă de Găluște de cartofi, cum numai nemții știu să facă
Aveți nevoie de numai cinci ingrediente pentru a prepara această rețetă pe bază de cartofi. Rezultatul este spectaculos și delicios.  Și îl veți obține în doar jumătate de oră.

Pentru a prepara celebrele „Kartoffelknödel”, găluștele de cartofi cum numai nemții știu să facă, aveți nevoie de câteva ingrediente pe care, mai mult ca sigur, le dețineți deja acasă, la îndemână. Este foarte simplu de preparat această rețetă tradițională germană. Și partea cea mai bună: nu aveți nevoie de niciun dispozitiv special de bucătărie. Rețeta ce urmează vă garantează pregătirea a opt porții de găluște de cartofi, în fix jumătate de oră.

Ingrediente pentru găluște de cartofi 

– 750 g cartofi fainoși, eventual fierți în coajă, cu o zi înainte 

– 150 g făină de orice fel (chiar de cartofi, sau amidon), +/- 50 g 

– 1 ou mic 

– 1 linguriță sare 

– 1 vârf de cuțit nucșoară

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasmin Mhethawi (@15minutenrezepte)

Mod de preparare 

Curățați cartofii fierți în coajă, apoi zdrobiți-i foarte bine și amestecați-i cu toate celelalte ingrediente. Aluatul rezultat va fi ușor lipicios, dar așa și trebuie.  Cantitatea de făină de cartofi poate varia puțin, pentru că nu toți cartofii fainoși conțin aceeași cantitate de amidon. Lăsați aluatul deoparte, să se „odihnească” timp de 10 minute. După acest interval, împărțiți aluatul în 8 bucăți egale și formați 8 bile cu mâinile ușor umede. 

Într-un vas încăpător, puneți apă la fiert. Când începe să clocotească, adăugați o cantitate generoasă de sare, apoi reduceți focul la mediu și puneți cu grijă cele opt găluște de cartofi. Lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 15 minute, până când încep să plutească la suprafață.

Pentru servire, puteți completa rețeta cu un dressing delicios și fin de unt prăjit cu nuci. Aveți nevoie de două linguri de unt, o lingură de pesmet și o lingură nuci tocate. Topiți untul într-o tigaie și prăjiți ușor nucile în el. Adăugați apoi pesmetul și lăsați-l să devină auriu. Prăjiți la foc mic spre mediu, pentru a evita arderea. Acest dressing se servește deasupra găluștelor de cartofi preparate anterior.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre