Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai simplu mod de a prepara coaste de porc. Rețeta italiană

Cel mai simplu mod de a prepara coaste de porc. Rețeta italiană
Pentru a savura cele mai gustoase coaste de porc nu trebuie să mergeți la restaurant și nici să petreceți ore în șir în bucătărie.

Cea mai simplă rețetă pentru a prepara coaste de porc este la îndemâna oricui. Nu sunt necesare condimente complicate și nici ustensile complexe de gătit. Rețeta italiană se gătește foarte ușor, iar rezultatul este cu adevărat spectaculos. Tot ce aveți nevoie mai deosebit este o tigaie mai adâncă.

Ingrediente pentru rețeta italiană de coaste de porc

– 1 kilogram de coaste de porc

– 1100 ml apă

– 1 linguriță sare

– piper negru

– 1 linguriță de boia dulce de ardei

– 3 căței de usturoi zdrobiți

– 50 ml sos de soia

– 2 linguri de ketchup

– 1 lingură muștar

– 1 lingură de miere

– o lingură de sos de ardei iute

 

View this post on Instagram

 

A post shared by seek wonder (@seek_wonderr0)

Mod de preparare

Fierbeți un litru de apă într-o tigaie adâncă și adăugați un kilogram de coaste de porc, separate. Acoperiți cu un capac și lăsați să se gătească timp de 20 de minute. Condimentați apoi cu o linguriță de sare, piper negru, o linguriță de boia dulce de ardei și cei trei căței de usturoi zdrobiți. Amestecați bine, apoi puneți din nou capacul și mai gătiți încă 15 minute.

După acest interval, adăugați 50 ml de sos de soia și încă 100 ml de apă. Continuați să gătiți coastele de porc fără capac, astfel încât lichidul din tigaie să scadă. După ce s-a redus considerabil, întoarceți coastele pe cealaltă parte și adăugați 2 linguri de ketchup, 1 lingură de muștar, 1 lingură de sos de ardei iute și o lingură de miere. Amestecați, rotiți coastele în tigaie și continuați să gătiți până ce sosul scade suficient. Rețeta este gata de servit, alături de sosul delicios din tigaie. Dacă doriți, puteți asezona cu pătrunjel tocat.

Secretul costițelor fragede!

Un truc al marilor bucătari pentru obținerea unor coaste de porc fragede este să nu le tai. Dacă le prăjim fără să tăiem coastele, carnea de porc se rumenește la exterior, iar în interior rămâne moale și suculentă.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre