Simona Ionescu / Redactor Șef

Chec în formă de șah. Rețetă pas cu pas de la  Jamie Oliver

Chec în formă de șah. Rețetă pas cu pas de la  Jamie Oliver
Jamie Oliver, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți chefi ai timpurilor noastre ne învață cum să pregătim un chec frumos și delicios, în formă de șah.

Este delicios acest chec în formă de șah și impresionează mai ales prin felul în care arată. Chiar dacă în primă fază ați putea crede că este dificil de pregătit, vă contrazicem. Nu e nimic greu.

Ingrediente

350 g unt, la temperatura camerei, plus un cub pentru uns, 350 g zahăr brun, 6 ouă mari, 1/2 linguriță extract de vanilie , 2 linguri de lapte, 285 g făină , 50 g migdale , 40 g cacao, 125 g gem de zmeură, 450 g marțipan sau pastă de zahăr

Mod de preparare chec în formă de șah

Preîncălziți cuptorul la 180 grade. ungeți cu unt două forme de chec (8cm x 22cm). Împărțiți untul și zahărul în 2 boluri și spumați-le bine. Bateți câte 3 ouă și adăugați-le în fiecare. Într-unul din boluri, se adaugă vanilia și 1 lingură de lapte, apoi se încorporează 175 g de făină.

În celălalt, se adaugă făina rămasă, migdalele, cacaua și lingura rămasă de lapte. Se toarnă fiecare amestec în formele de chec, apoi se coc timp de 30-40 de minute sau până când scobitoarea iese uscată la test. Se lasă să se răcească în forme timp de 10 minute, apoi se răstoarnă pe câte un suport.

Pentru asamblare, încălziți gemul la o temperatură scăzută, apoi treceți-l prin sită, într-un castron. Decupați vârfurile checurilor și din laturi, așa încât să obțineți două forme dreptunghiulare, uniforme și de aceeași mărime. Tăiați-le pe jumătate în lungime, astfel încât să aveți 2 benzi lungi din fiecare. Lipiți cele patru benzi între ele, în formă de șah, unse bine cu gem. Îmbrăcați-l în pastă de zahăr și dați-l la rece pentru o oră, apoi îl puteți porționa și servi.

Sursa: Chefi la cuțite

De ce divorțează Rona Hartner și Herve Camilleri. Ultimele noutăți

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre