Simona Ionescu / Redactor Șef

Cheesecake fără coacere. O prăjitură simplă ce se „gătește” la frigider

Cheesecake fără coacere. O prăjitură simplă ce se „gătește” la frigider
Deserturile noi sunt mereu binevenite. Iar unele care se prepară ușor, cu atât mai mult. Pentru această rețetă nici măcar nu trebuie să porniți cuptorul.

Acest cheesecake fără coacere are o bază groasă de biscuiți digestivi, o umplutură specifică de cheesecake cu aromă de caramel, iar în final, toată prăjitura e acoperită cu caramel. O cremă delicioasă, care nu poate decât să vă încânte simțurile.

Ingrediente pentru cheesecake fără coacere

Baza: 350 g de biscuiți digestivi, zdrobiți

180 g de unt nesărat, topit

Crema de brânză: 350 ml de smântână grasă, integrală, rece

500 g de cremă de brânză

120 g de zahăr pudră

120 g de caramel

Acoperire: 150 g de caramel

21 de bucăți de ciocolată, cu aproximație

 

View this post on Instagram

 

A post shared by desserts.sky (@desserts.sky)

Mod de preparare

Rețeta se prepară ușor. Zdrobiți biscuiții, într-un blender sau cu ajutorul unui sucitor, iar după ce s-au mărunțit bine amestecați-i cu untul. Apoi vărsați amestecul în tava de tartă și apăsați cu fundul unui pahar, până ce obțineți o masă omogenă. Dați la frigider.

În vasul unui robot de bucătărie bateți smântâna cu zahărul, până ce devine ca și frișca, tare. Apoi adăugați crema de brânză, mixând puțin, până ce se încorporează. Nu trebuie exagerat cu mixatul în această fază, pentru a păstra consistența cremoasă dorită. În final, adăugați caramelul și amestecați.

Vărsați crema deasupra blatului, nivelați și dați la frigider. Ideal e să țineți prăjitura la rece minim 3 ore, înainte de servire. Dar și mai bine ar fi să o lăsați peste noapte. Astfel, crema de cheesecake fără coacere se va întări perfect. Apoi acoperiți-o cu un strat generos de caramel și distribuiți egal bucățile de ciocolată. Caramelul, de asemenea, se va întări frumos în orele petrecute la frigider.

Pentru servire, scoateți prăjitura din formă. Dacă aveți ciocolată în exces, puteți distribui bucățele și în interiorul prăjiturii, în momentul în care turnați crema peste blat. De asemenea, dacă doriți să realizați o variantă mai dietetică, puteți elimina zahărul. Sau, îl puteți înlocui cu îndulcitor.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre