Rețeta originală de New York Cheesecake

Rețeta originală de New York Cheesecake
Cheesecake este unul dintre cele mai iubite deserturi din întreaga lume. Mulți dintre noi sunt familiarizați cu faptul că acest desert cremos își are originea în New York,  de unde și numele. Dar adevărul este că - de fapt, prăjitura datează cu mult înainte să fi fost creată în legendarul oraș american.

Ceea ce e fabulos la prăjiturile cu brânză, este că sunt simplu de copt, fără ingrediente sofisticate, și totul se poate face la un cost rezonabil. În prezent putem spune, fără să greșim că fiecare restaurant are propria versiune a popularului cheesecake newyorkez.

Cum a ajuns Cheesecake-ul la New York

Newyorkezii s-au îndrăgostit de cheesecakes încă din anii 1900. Meritul pentru crearea celebrului cheesecake newyorkez îi este atribuit lui Arnold Reuben (1883 – 1970). Reuben s-a născut în Germania, dar s-a mutat în America la o vârstă fragedă. Cheesecake-ul în stil NY a fost de fapt un experiment pe care Reuben l-a făcut cu o plăcintă cu brânză.

Totul a început când fost invitat la o petrecere unde a fost servit cu o plăcintă cu brânză, iar el a fost atât de impresionat de acest fel de mâncare – încât a început să experimenteze până a ajuns la ceea ce cunoaștem astăzi, ca fiind NY Cheesecake, scrie NewYorkStretfood.com.

Rețeta pentru New York Cheesecake

Ingrediente: Pentru bază: 125 g de biscuiți, 80 g de unt topit, 50 g de zahăr

Pentru umplutură: 6 ouă, 300 g de zahăr, 900 g de cremă de brânză, 250 g smântână acră, 250 g de smântână, suc de lămâie, coajă de lămâie, zahăr vanilat, 2 linguri de făină

Mod de preparare

Se zdrobesc biscuiții și se amestecă cu untul topit și zahărul. Presărați amestecul pe fundul unei forme de 26 cm unsă cu ulei și dați-l la rece pentru 20 de minute. Se amestecă ingredientele pentru umplutură. (Nu amestecați prea mult, altfel prăjitura va ajunge prea pufoasă). Se toarnă umplutura pe baza de biscuiți răcită. Se lasă prăjitura să se odihnească timp de 10 minute.

Coaceți prăjitura timp de 15 minute pe raftul din mijloc la 220°C. (Pentru a preveni crăparea prăjiturii, umpleți o tavă de copt cu apă și puneți-o pe raftul de jos al cuptorului).

După cele 15 minute, coaceți prăjitura la 135 de grade timp de 1 oră. Opriți cuptorul și lăsați prăjitura în cuptorul închis timp de 2 ore. Apoi se pune în frigider. Pont: se amestecă un piure de fructe, după dorință. Pentru a face acest lucru, pur și simplu încălziți fructele congelate cu puțin zahăr vanilat într-o tigaie și le faceți piure. Apoi se trece printr-o sită și se întinde pe tort.

Sursa rețetă: Instragram