Rețetă de cheesecake cu cappuccino

Rețetă de cheesecake cu cappuccino
După ce v-am spus povestea băuturii cappuccino, care are o vechime, așa cum ați văzut, de câteva sute de ani, azi vă prezentăm și o prăjitură care se inspiră din ea.

Cine spune că brânza nu poate sta alături de cafea, greșește. Brânza dulce, pufoasă, alăturată cu aroma unui cappuccino e tot ce poate fi mai apetisant. Iată un desert care se prepară la rece și care oferă în primul rând multe emoții, atunci când e privit. Vor fi straturi, de diferite culori, care îmbie să fie savurate. Apoi gustul, e inconfundabil, plin de savoare.

Ingrediente pentru cheesecake cu cappuccino

200 g biscuiți cu cremă

100 g unt (topit)

250 g brânză proaspătă (cottage)

250 g brânză mascarpone

70 g zahăr pudră

20 g cappuccino pudră

3 ml cafea

50 ml apă

10 g gelatină alimentară

250 g frișcă

200 g frișcă (pentru ornat)

cacao

Mod de preparare

Pune biscuiții cu cremă într-un chopper și mărunțește-i. Apoi, pune-i într-un bol. Topește untul și adaugă-l peste biscuiții mărunțiți. Amestecă bine și pune amestecul de biscuiți cu unt într-o tavă cu pereți detașabili, tavă tapetată cu hârtie de copt. Presează bine amestecul de biscuiți și apoi da tava la frigider până pregătești crema. Pasul 2 Pune gelatina la hidratat în 50 ml apă și las-o 10 minute. Apoi, pune gelatina pe baie de aburi amestecând ușor până se dizolvă complet. Într-un bol, adaugă brânza cottage, mascarpone, zahărul pudră și mixează până se omogenizează.

Apoi, adaugă pudra cappuccino, cafeaua și mixează din nou până se omogenizează. Adaugă gelatina hidratată și încorporeaz-o cu ajutorul unei spatule. La final adaugă frișcă și încorporeaz-o și pe ea cu ajutorul spatulei. Adaugă crema pregătită peste stratul de biscuiți (pe care îi scoți de la frigider). Nivelează cu o spatulă și dă din nou la frigider timp de 4 ore sau peste noapte. A doua zi, scoți cheesecake-ul cu cappuccino și ornezi cu frișcă și pudrezi cu cacao. Servești alături de o ceașcă de cappuccino.

Sursa: Bucătăria Lidl