Simona Ionescu / Redactor Șef

Chifteluțe de post din legume, ușor de preparat și incredibil de gustoase. Rețeta pe care o veți îndrăgi

Chifteluțe de post din legume, ușor de preparat și incredibil de gustoase. Rețeta pe care o veți îndrăgi
Chifteluțele de post din legume sunt perfecte pentru orice pofticios. Rețeta se pregătește foarte repede și satisface toate gusturile.

Sunteți pregătiți pentru niște chifteluțe minunate de legume? Rețeta e perfectă pentru persoane care țin Postul Crăciunului.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti chifteluțele de legume, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 cartofi mari, fierți și zdrobiți, 1 morcov mare, dat pe răzătoare, 1 dovlecel mic, dat pe răzătoare, 1 ceapă mică, tocată fin, 2-3 căței de usturoi, zdrobiți, 100 g pesmet, 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat.

Vă mai sunt necesare 1 linguriță cu boia dulce, sare, piper, 1/2 linguriță cu oregano sau cimbru, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Curățați cartofii, spălați, tăiați și puneți la fiert. Curățați, spălați dovlecelul și radeți, apoi stoarceți pentru a elimina excesul de apă. Zdrobiți cartofii, puneți într-un bol mare și amestecați cu morcov, dovlecel, ceapa și usturoi.

Adăugați sare, piper, boia, oregano, pătrunjel tocat, apoi puneți pesmetul, dar nu tot odată. Trebuie să obțineți la final o compoziție omogenă, care să nu fie prea umedă. Formați chiftele după forma dorită, având grijă ca atunci când le modelați să umeziți puțin mâinile pentru a nu se lipi amestecul.

Sos pentru chifteluțe de post

Chifteluțe de post, perfecte pentru Postul Crăciunului

Chifteluțele se pot prăji sau se pot introduce la cuptor. În al doilea caz le veți pune pe o hârtie de copt și le veți unge cu puțin ulei. Aveți grijă să le întoarceți pe partea cealaltă la jumătatea timpului de coacere.

Truc! Pentru ca aceste  minunate chifteluțe de legume să aibă o savoare nemaipomenită, puteți pune în compoziție chimen, turmeric, fulgi de piper roșu sau curry. Se pot servi simple sau alături de orez și diferite salate.

Cine dorește poate face și un sos minunat pentru aceste chifteluțe. Tăiați o ceapă mărunt și alături de doi căței de usturoi puneți la călit în puțin ulei de măsline. Adăugați sosul de roșii, busuioc și puțină apă și lăsați în jur de 20 de minute. Condimentați și la final adăugați chifteluțele și pătrunjel.

Sursă foto: www.nospoonnecessary.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre