Pentru o cină perfectă în familie sau pentru a vă impresiona musafirii, rețeta de chifteluțe vegetariene cu iaurt sunt tot ce aveți nevoie. Chef Joseph Hadad vă învață cum să le pregătiți.
Ingredientele necesare
Pentru a obține cele mai gustoase chifteluțe vegetariene cu iaurt, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 dovlecel, 1 morcov, 2 lingurițe cu mărar tocat mărunt, 2 cepe verzi tăiate mărunt, 300 g spanac, 150 g brânză feta, 6 ouă (la temperatura camerei).
Vă mai sunt necesare vârf de cuțit de nucșoară, puțină sare (pentru că brânza este deja sărată), ½ linguriță cu piper negru, ulei pentru prăjit.
Ingrediente pentru sos
Pentru a pregăti deliciosul sos aveți nevoie de 250 g iaurt, 2 căței de usturoi, 3 linguri cu ulei de măsline, 4 lingurițe cu cimbru verde sau busuioc tocat, sare și piper negru după gust, pepperocino (după gust).
Mod de preparare
Fierbeți spanacul în apă sărată timp de 1 minut și jumătate. Scoateți-l direct în apa cu gheață, desfaceți-l cu mâna și lăsați-l să se răcească timp de 3-4 minute. Strecurați bine excesul de apă și tocați mai mare spanacul.
Dați pe răzătoare (mai mare) ceapa, morcovul și dovlecelul. Se presară cu sare și se lasă 20 de minute pentru a elibera apa (acest pas este foarte important). Stoarceți excesul de apă din legume cu mâna.
Puneți într-un bol legumele stoarse, brânza sfărâmată, spanacul, ouăle, mărarul, ceapa verde, sarea, piperul și nucșoara și amestecați foarte bine.
Nu mișcați tigaia când prăjiți chifteluțele!
Puneți ulei în tigaie și adăugați o lingură din amestec. Când observați că marginile devin aurii, întoarceți pe cealaltă parte. Scoateți chifteluțele și lăsați să se scurgă uleiul.
Amestecați toate ingredientele pentru sos și serviți acest preparat delicios. Trucul bucătarului! Pentru că aceste chifteluțe nu conțin pesmet sau făină, pentru a nu se desface când sunt la prăjit, e important să nu mișcați tigaia.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook