Chef Joseph Hadad este un un artist în pregătirea unor preparate senzaționale. De când a venit în România, acum 23 de ani, a descoperit și gastronomia noastră. Treptat, a introdus și reinterpretat multe din rodusele noastre tradiționale.
Două rețete cu telemea la cuptor. Rețete de la chef Joseph Hadad
Telemea la cuptor ați încercat? Celebrul chef Joseph Hadad a descoperit telemeaua abia acum 23 de ani.
”Când am venit în România am descoperit brânza telemea. Evident că știam de feta, care este oarecum asemănătoare. Dar, aici am avut ocazia să descopăr gama variată de brânzeturi. Sub forma de telemea, fie ele de vacă, bivoliță, oaie sau capră, mai proaspete sau mai maturate.
Și odată cu dezvoltarea gustului pentru această brânză, am început să o includ și în preparatele pe care le gătesc. Așa că vreau să împărtășesc și cu voi două rețete delicioase și care se pot pregăti în acest sezon”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său, foarte apreciat de internauți.
Souffle de sparanghel cu telemea
”Până pe la sfârșitul lui iunie este sezon de sparanghel, așa că vă invit să profitați de el la maximum. Da, găsiți sparanghel tot timpul anului, dar de ce să nu ne bucurăm de el mai mult acum, când este în sezon?”, ne îndeamnă chef Joseph Hadad.
Mod de preparare
- Sparanghelului i se taie codița aceea tare, dar nu trebuie și decojit. Se pune la fiert în apă cu sare, până se înmoaie. Nu îl vrem al dente, ci fiert.
- Apoi se taie rondele fine. Folosiți formele de sufleu din ceramică, dar dacă nu aveți, cele de aluminiu care se găsesc în orice supermarket. Avem nevoie de 400 g sparanghel.
- Sparanghelul tocat se stoarce într-un tifon, ca să nu aibă prea multă apă în el, apă ce va strica apoi sufleul.
- La acesta se adaugă 100 g telemea maturată de oaie și 300 g telemea proaspătă de vacă. Se asezonează cu piper și, dacă mai e nevoie, un pic de sare.
- Se adaugă o lingură și jumătate de ulei de măsline și o lingură de cimbru proaspăt tocat. Incorporați 5-6 ouă bătute.
- Formele se ung cu unt și se presară cu pesmet, apoi se adaugă compoziția de sparanghel cu brânză. Se așază formele într-o tavă cu apă și se dau la cuptorul preîncălzit la 160oC pentru 45 minute.
- Pot fi mâncate ca gustare caldă sau ca garnitură. Și pot fi servite cu sos olandez sau sos de roșii.
Ruladă de somon cu telemea
- Pentru acesta avem nevoie de aluat foietaj și 500 g de somon proaspăt. Peștele se fierbe în apă cu ceapă, morcov și țelină, două linguri de vin, foi de dafin și sare. Se dă un clocot și apoi se scoate somonul și se lasă la răcit.
- Somonul răcit și desfăcut în bucăți, cu 250 g telemea sfărâmițată, se amestecă cu pătrunjel, mentă și rozmarin tocate. Se mai pun două linguri de orez gata fiert și un gălbenuș de ou.
- Se întinde aluatul și se așază pe el compoziția, apoi se îndoaie pe jumătate și se închide. Se unge cu gălbenuș de ou și se înțeapă, astfel încât să permită să iasă aburul din interior în timpul coacerii.
- Se presară cu sare și susan sau mac sau ambele și se dă la cuptor la 180oC pentru 35-40 minute. Se poate servi simplu sau cu sos după gust, de roșii, picant sau bechamel. Sursa: chefjosephhadad.ro
Cordon bleu de pui. O rețetă perfectă pentru cină
Prăjitura lui mamaie, desertul cel mai apreciat la Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook