Chifteluțele grecești variază în funcție de regiune și familie, dar rețeta e foarte simplu de preparat și aveți nevoie de doar 30 de minute.
Trucuri de la gospodinele din Grecia
O chiftea clasică este făcută cu carne de vită tocată, dar puteți folosi la fel de bine carne de curcan sau de pui. Rețeta este grozavă și cu carne tocată de miel sau porc. Ceea ce face cu adevărat unice aceste chifteluțe grecești este menta proaspătă, care oferă o aromă fantastică și se potrivește foarte bine cu alte condimente.
În cazul în care chifteluțele vi se par prea uscate, adăugați puțin albuș de ou sau lapte, puțin câte puțin până când obțineți consistența potrivită. Nu amestecați foarte mult chifteluțele pentru că pot deveni prea tari. Dacă aveți musafiri, puteți face compoziția cu 24 de ore înainte și introduceți la frigider.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti Keftedes ca la carte, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 450 g carne de vită tocată slabă, 1 ceapă galbenă mare, rasă, 2 căței de usturoi, tocați mărunt, 2 lingurițe cu sare, ¼ linguriță cu piper, 1 ou.
Vă mai sunt necesare 6 linguri cu mentă proaspătă tocată, ½ cană cu pesmet, 1 lămâie tăiată în felii, ulei de măsline pentru gătit, tzatziki pentru servire.
Mod de preparare
Amestecați carnea tocată, ceapa rasă, usturoiul tocat, sarea, piperul, oul, menta tocată și pesmetul. Amestecați foarte bine și formați chifteluțe folosind o lingură cu preparat/chiftea.
Puneți ulei într-o tigaie și lăsați focul la mediu. Prăjiți chifteluțele în loturi și întoarceți pe toate părțile. Stropiți cu puțină lămâie și consumați cu cel mai bun tzatziki.
Rețeta celui mai bun tzatziki
Pentru a pregăti un tzatziki grecesc, aveți nevoie de 2 căni cu iaurt grecesc sau brânză cremă sau iaurt vegan, 1/4 cană cu mărar proaspăt tocat grosier, 3 căței de usturoi răzuiți, 1 linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper, sucul de la 1 lămâie.
Precum și 1 castravete ras și stors pentru a elimina orice exces de lichid, 3 linguri cu ulei de măsline. Amestecați bine toate ingredientele și depozitați într-un recipient bine închis în frigider. Se poate păstra timp de o săptămână.
Sursă foto: www.foodbymaria.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook