Simona Ionescu / Redactor Șef

Tocăniță turcească de vinete, roșii, linte și rodie, o delicatesă pentru Postul Crăciunului. Rețeta pe care o veți iubi

Tocăniță turcească de vinete, roșii, linte și rodie, o delicatesă pentru Postul Crăciunului. Rețeta pe care o veți iubi
În Postul Crăciunului, o tocăniță gustoasă turcească e tot ce aveți nevoie pentru o masă cu familia. Rețeta este foarte simplă, dar atât de bună că o veți repeta.

Tocănița turcească de vinete, roșii, linte și rodie va avea un gust senzațional alături de o baghetă prăjită sau iaurt cu usturoi. Încercați această rețetă în Postul Crăciunului pentru care veți fi apreciați.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti tocănița turcească care satisface toate gusturile, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3-4 vinete, 1/2 cană cu linte, 1 ceapă medie, tocată mărunt, 5-6 căței de usturoi, tocați mărunt, 2-3 roșii, tăiate cubulețe, 2 lingurițe cu mentă proaspătă, tocată sau 2 lingurițe de mentă uscată.

Vă mai sunt necesare 1 linguriță cu fulgi de chili, 1 lingură cu pastă de roșii, 2/3 cană cu ulei de măsline, 3 linguri de rodii, sare după gust.

Mod de preparare

Decojiți parțial vinetele, lăsând benzi pe lungime. Se taie vinetele în patru pe lungime. Așezați-le în straturi într-o sită, presărând sare între straturi. Lăsați să stea timp de o oră pentru a elimina sucurile amare. Clătiți și uscați. Aduceți lintea la punctul de fierbere cu două căni cu apă. Reduceți focul la mediu și fierbeți până când lintea este moale. Se strecoară și se pune deoparte.

Tocănița este mai bună atunci când este făcută din timp și lăsată să se înmoaie cel puțin câteva ore

Tocăniță turcească cu linte și rodie, perfectă pentru Postul Crăciunului

Într-un castron, amestecați roșiile, ceapa, usturoiul, menta, sarea, fulgii de chili și pasta de tomate. Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie mare, puneți ½ din amestecul de legume, apoi jumătate din vinete, jumătate din linte și jumătate din amestecul de legume rămas.

Se acoperă cu vinetele rămase, apoi cu linte și cu amestecul de legume. Puneți din nou puțin ulei de măsline și deasupra rodia și lăsați să fiarbă. Nu este nevoie să adăugați apă suplimentară. Se acoperă și se fierbe la foc mic până când vinetele sunt foarte fragede, aproximativ o oră și jumătate.

Tocănița este mai bună atunci când este făcută din timp și lăsată să se înmoaie cel puțin câteva ore. Se recomandă să fie servită călduță sau la temperatura camerei cu iaurt, pâine caldă sau orez.

Sursă foto: tastespace.wordpress.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri