Chef Orlando Zaharia va păstra mereu în suflet momentele în care bunica îi pregătea cele mai bune feluri de mâncare. Soba folosită de cea mai importantă persoană din viața bucătarului există și astăzi…
„Îmi făcea pui la ceaun băgat în sobă”
Indiferent cât de sofisticate ar fi preparatele culinare pe care chef Orlando Zaharia le prepară acum, nimic nu se compară cu gustul mâncării pe care bunica o făcea în copilăria lui.
„Asta e soba pe care bunica o folosea și în copilăria mea. Aici a început povestea mea cu bucătăria! Îmi făcea multe feluri de mâncare bunica. Îmi plăcea, în perioada în care ieșeau cartofii, mâncarea de cartofi cu carne de pui. Nu o să uit niciodată!
Îmi făcea pui la ceaun băgat în sobă. Adică făcea puiul, îl condimenta, îl punea la ceaun și îl băga în sobă. Te lingeai pe degete!
„Ciorba de lobodă cu lapte prins, mie nu-mi prea plăcea, dar ea zicea să mănânc trufandale ca să schimb sângele”
Îmi făcea niște gogoși delicioase și cornulețele cu untură de porc. Apoi, avea niște biscuiți făcuți la mașina de tocat, ieșeau steluțe așa.
Iar, carnea aia la garniță era vis, iar în prăjeala de la carne punea mămăligă. Apoi ciorbe! Ciorba de lobodă cu lapte prins, mie nu-mi prea plăcea dar ea zicea să mănânc trufandale ca sa schimb sângele. Era o demență! Ce mâncăruri vă aduc aminte de copilărie?”, a scris bucătarul pe rețeaua de socializare.
Cea mai bună rețetă de pâine de casă pentru sărbători
Păstrând nostalgia copilăriei, chef Orlando Zaharia le-a dat fanilor săi și o rețetă pentru cea mai bună pâine de casă.
„E o rețetă foarte simplă și foarte gustoasă. Aveți nevoie de un kilogram de făină, la care vă recomand să adăugați 600 litri de apă. Atenție!
Apa e bine să fie foarte rece, chiar de la frigider. În apă vom pune miere, apoi vom adăuga drojdie. Amestecăm foarte bine, facem un loc în mijlocul făinii și adăugăm această compoziție, apoi amestecăm. Este o rețetă de pâine foarte rapidă. Sarea și uleiul vor fi puse la sfârșit, pentru că sarea oprește drojdia să lucreze.
Pâinea nu se rupe și nu se taie atunci când este scoasă din cuptor
Tocătorul ăsta pe care fac pâine făcut de un prieten de-al meu îmi amintește de mamaie, care avea copaie. Vom amesteca de la suprafață în interior, aceasta trebuie să fie mișcarea”, a menționat chef Orlando.
Ulterior, pâinea se pune într-o cratiță, se înțeapă ușor peste tot, apoi se mai toarnă puțin ulei de măsline. Se pune capacul și se introduce la cuptor. Bucătarul vă sfătuiește ca pâinea să nu o rupeți sau să o tăiați atunci când este scoasă din cuptor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Eroul care a salvat omenirea de la un război nuclear. În câteva secunde a salvat miliarde de pământeni
- Scăpați de calvarul perdelelor șifonate, după spălare. Vă ia câteva secunde
- Anunț pentru toți pensionarii cu pensii sub 3.000 de lei
- Seniorii nu trebuie să își facă probleme. Există bani suficienți pentru pensii
- România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Grecia respinge afirmația Turciei despre „minoritatea turcă”. Noi surse de tensiuni în Mediterană
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 6...
- Prăjitura Albă ca Zăpada - Rețetă tradițională și delicioasă pentru foi Albă ca Zăpada perfecte
- Gabriel Cotabiță a murit. Cântărețul avea 69 de ani