Simona Ionescu / Redactor Șef

Adana Kebab, rețeta lui chef Orlando Zaharia. O delicatesă pentru serile cu prietenii

Adana Kebab, rețeta lui chef Orlando Zaharia. O delicatesă pentru serile cu prietenii
Ce puteți face dintr-o casoletă cu mici și câțiva cârnați proaspeți? O minunăție de rețetă, purtând semnătura chefului Orlando Zaharia.

V-ați săturat să puneți micii și cârnații pe grătar? Ce spuneți dacă i-ați amesteca și ați transforma totul într-o rețetă extrem de gustoasă de adana kebab? Chef Orlando Zaharia vă spune secretul unui astfel de preparat.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti acest preparat gustos, aveți nevoie de o casoletă cu mici și câțiva cârnați proaspeți. „Ați mâncat adana kebab, adana în toate pozițiile? O să facem noi acum. Scoatem toată carnea din cârnați și o punem peste mici.

Dați pe răzătoare usturoi și adăugați peste carne. Tocați cât mai bine o ceapă roșie și puneți peste carne. Urmează ardeiul iute tocat mărunt. Pătrunjel, tocat tot mărunt. Cimbru și hai să mai punem și niște sare.

Boia, turmeric, ia să vedem… ca să dăm acel gust oriental. Urmează niște piper alb. Și pentru o doză de fresh coajă rasă de lămâie și niște mentă și le amestecăm, din nou boia. Și ardei uscat, pentru că mie îmi place să fie și picant.

„Punem apă pe mânuțe și facem adanele noastre”

De ce fac asta? Pentru că știu exact cu ce o servesc și va fi cu un guacamole. Și amestecăm… Putem să facem niște chiftele. Nu cred că este nimic mai bun decât carnea luată de pe grătar. (…) Punem apă pe mânuțe și facem adanele noastre, pe care apoi le punem pe grătar.

Până sunt gata, punem o lămâie pe plită, apoi o stoarcem peste preparatul nostru. Vă dați seama că sunt făcute pentru că s-au albit marginile”, a spus chef Orlano Zaharia.

Rețeta pentru guacamole

De asemenea, bucătarul i-a învățat pe fani și cum să prepare cel mai bun guacamole.

„Desfacem avocado și pentru a nu se oxida, punem imediat lămâie peste. Striviți foarte bine folosind o furculiță, apoi adăugați usturoi, coajă rasă de lămâie verde.

Scoatem pulpa de la roșii bine coapte și dăm la o parte sâmburii, apoi o tocăm bine. Punem și niște ceapă roșie, tocată mărunt, busuioc și e gata”, le-a spus Chef Orlando Zaharia internauților.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre