Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată de roșii cu ardei copți, rețeta lui chef Orlando Zaharia. Plus trucuri știute doar de cei mai buni în gastronomie!

Salată de roșii cu ardei copți, rețeta lui chef Orlando Zaharia. Plus trucuri știute doar de cei mai buni în gastronomie!
O friptură la grătar cu o salată de roșii cu ardei copți pare preparatul perfect pentru o masă în familie în plină vară. Cea mai bună rețetă o primiți de la unul dintre jurații Chefi la cuțite, Orlando Zaharia.

Chef Orlando Zaharia se pregătește să revină în juriul Chefi la cuțite, alături de simpaticii săi colegi. Până atunci însă, le-a făcut poftă fanilor pe contul de socializare cu o gustoasă rețetă de salată de roșii cu ardei copți făcută pe grătar. Trucul bucătarului: când luați ardeii de pe grătar, niciodată nu-i puneți în apă. Își vor pierde tot gustul și toată dulceața. 

„Sarea împiedică să se lipească, împiedică să se ardă”

„O să fac niște roșii și ardei copți cu puțin usturoi și este o rețetă pe care eu, de obicei, o fac la grătar. Și fac lucrul ăsta înainte, dau cu puțin ulei, dau cu sare, îi pun într-un bol. Iau și un cățel de usturoi îl tai în două, pun ulei, și îl așez în bol.

Pun din nou sare peste toate alimentele, multă sare și pe toate astea le pun la grătar. Sarea împiedică să se lipească, împiedică să se ardă.

„Când coci un ardei sau o vânătă, nu trebuie să ai fum”

Le pui cu fața în jos, cu fața în sus, nu contează. Foarte important atunci când coci un ardei sau o vânătă, e să nu ai fum.

Pentru că fumul ăla nu ajută. Trebuie să ai ori un cuptor foarte bine aprins ori la flacără. Le scoatem din cuptor, curățăm usturoiul, punem puțin ulei și, atenție nu mai folosim sare. Pasăm bine usturoiul cu furculița… doza aia mare de sare a făcut minuni, pentru că ardeiul ăsta se va curăța singur.

Niciodată ardeiul luat de pe grătar nu se pune în apă, pentru că-și va pierde dulceața

Am tot văzut și la mama și la toată lumea, cum scoatem ardeiul de pe grătar, în băgăm în apă… Doamne ferește! Niciodată! Pentru că tot gustul ăsta de la grătar, cu uleiurile pe lasă legumele, indiferent că e ardei sau altceva, se va spăla.

De ce roșii cu ardei copt? Pentru că eu vreau să fac alt sos. Toată zeama de la roșiile tocate, o pun în bol. Amestecăm oțetul cu apă 50 ml oțet cu 150 ml apă și-l dăm într-un fiert. De ce? Pentru că e prea tare! (…) Lăsați timp oțetului să se evapore de alcool și turnăm peste, nu foarte mult. Gustul nu se poate descrie în cuvinte”, a încheiat chef Orlando Zaharia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre