Când invitații și-au anunțat venirea, așteptați-i cu o super rețetă grecească. Vă vor mulțumi pentru extraordinarele chifteluțe grecești de dovlecei cu sos de iaurt cu usturoi.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti o minunăție de chifteluțe grecești cu sos răcoritor de iaurt cu usturoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 cană cu iaurt grecesc, ½ linguriță cu coajă rasă de lămâie plus 2 lingurițe cu suc proaspăt de lămâie, 2 lingurițe cu usturoi răzuit, ½ linguriță cu sare.
Vă mai sunt necesare 2 kilograme de dovlecei, 1 linguriță cu sare, 2 ouă mari, 3 cepe verzi, tăiate în felii subțiri, 3 linguri cu mărar proaspăt tocat, 3 linguri cu pătrunjel cu frunze plate proaspăt tocat.
De asemenea, pregătiți și 2 linguri cu mentă proaspătă tocată, 2 căni cu brânză feta, 1 ½ căni cu pesmet, ½ linguriță cu piper negru, ½ cană cu ulei vegetal. Ingrediente suplimentare: capere, crenguțe de mărar proaspăt și roșii tocate, pentru decorare.
Mod de preparare iaurt cu usturoi
Amestecați iaurtul, coaja și sucul de lămâie, usturoiul, sarea și piperul negru într-un bol mediu. Se acoperă și se lasă să stea la temperatura camerei pentru a permite aromelor să se îmbine, aproximativ o oră.
Mod de preparare chiftele de dovlecei
Între timp, dați dovleceii pe răzătoarea mare până obțineți 2 căni. Amestecați dovleceii și ½ linguriță cu sare într-o strecurătoare mare. Se dă deoparte și se lasă să se scurgă, 10-15 minute. Înfășurați dovleceii într-un prosop de bucătărie curat, având grijă să stoarceți cât mai mult lichid posibil.
Bateți ouăle într-un castron mare, încorporați ceapa verde, mărarul, pătrunjelul și menta și amestecați. Adăugați dovleceii scurși, feta, 1 cană cu pesmet, piper negru și restul de sare și amestecați până când pesmetul este bine încorporat. Împărțiți amestecul în 12 bile. Transformați bila într-o chiftea, așezați pe o foaie de copt și lăsați la frigider pentru 30 de minute.
Se prăjesc câte trei chiftele odată
Preîncălziți cuptorul. Puneți restul de pesmet într-un castron de mărime medie. Se scot chiftelele din frigider și se dau prin pesmet. Se încălzesc 2 linguri cu ulei vegetal într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă 3 chiftele în tigaie, se gătesc până devin aurii pe fiecare parte, 2-3 minute în total.
Se transferă chiftelele pe foaia de copt pregătită, se păstrează calde în cuptorul preîncălzit. Se repetă procesul de gătire cu chiftelele rămase. Chiftelele se garnisesc cu capere, crenguțe de mărar și roșii tocate. Se servesc cu iaurt cu usturoi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Adi Minune, imagini de colecție cu soția. A luat-o în turneu în America
- Unii elevii, obligați să facă ore suplimentare. Cine se încadrează
- Funcția pe care trebuie să o dezactivezi pe WhatsApp pentru a evita furtul datelor tale bancare
- Se repetǎ scenariul 2008? Românii ar trebui sǎ pregǎteascǎ de crizǎ
- Călin Georgescu și soția sa, Cristela, în culmea fericirii. Au anunțat personal bucuria: În inima noastră...
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- 24 ianuarie 1859 și faptele mai puțin cunoscute despre rezultatul firesc al unei lupte de secole pentru Unire
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
- Combinații nume de băieți - Ghid pentru alegerea numelui perfect pentru copilul tău
- Demisie INCREDIBILĂ la Realitatea! Jurnalista a plecat din cauza lui Călin Georgescu