Clătitele turcești sunt diferite de cele occidentale prin adaosul de drojdie uscată. Cine gustă odată această rețetă, nu o va uita niciodată.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti minunatele clătite turcești, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 600 g făină, 15 g sare, 1 lingură cu drojdie uscată, 1 linguriță cu zahăr, 700 g apă caldă, 200 g unt.
Mod de preparare
Se cerne făina și se adaugă într-un castron mare, împreună cu sarea. Într-un alt castron, mai mic, se amestecă drojdia uscată și zahărul cu puțină apă caldă și se lasă aproximativ 10 minute. Adăugați drojdia cu apa peste făină și amestecați bine până se transformă totul într-o pastă. Lăsați să stea, acoperită, la loc cald, timp de o oră.
Clătitele turcești se consumă fie cu dulceață sau gem, fie cu brânză feta
Încingeți puneți unt în tigaie și adăugați din aluatul de clătite. Va dura mai mult să se gătească decât o clătită occidentală, trebuie să așteptați să apară bule. Când bulele se sparg, întoarceți clătitele pe cealaltă parte și gătiți-le pentru încă câteva minute.
Ungeți cu puțin unt pe fiecare parte, după ce o scoateți din tigaie. Puneți clătitele una peste alta pentru a le menține calde și serviți cu umplutura dorită. Clătitele turcești se consumă sunt extraordinare atât cu gemuri sau marmelade, dar și cu brânză feta și nuci zdrobite.
Când a apărut prima clătită în lume
Clătitele au câteva repere diferite în călătoria lor în istorie. Arheologii au descoperit dovezi ale unor unelte de măcinat făină și ferigi de acum 30.000 de ani. Amestecul obținut ar fi fost apoi amestecat cu apă și copt pe pietre fierbinți.
În anul 600 î.Hr. un poet a vorbit despre clătitele calde îndulcite cu miere din Grecia Antică. Elizabethienii din secolul al XVI-lea mâncau clătite aromate cu mirodenii, apă de trandafiri, sherry și mere. Secolul al XVIII-lea oferă Americii prima carte de bucate americană: „Amelia Simmons’s American Cookery” cu două rețete de clătite.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Moment istoric pentru România. Anunțul a venit din Anmerica
- Elevii riscă să piardă bursele sociale. Cum s-a ajuns aici
- Un semn puțin cunoscut al bolii Alzheimer care ar putea apărea în timpul mersului
- Ultimele informații despre pensiile din luna ianuarie! Baciu a vorbit despre mica recalculare
- Verdict pentru Călin Georgescu. Anunț oficial: Soluție nelegală. Scrie în Constituție
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Un sit arheologic vechi de 2.700 de ani din Iordania ar putea fi un loc biblic vizitat de regele David
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Baba Vanga, previziunea care a cutremurat o lume întreagă! Ce se va întâmpla în anul 2025: SFÂRŞITUL este a...
- Bărbat Capricorn - Caracteristici, compatibilitate, cine este și cum își trăiește relațiile de...
- Alexandre Eram, provocări financiare majore. Afacerile sale, pe muchie de cuțit! Ce se întâmpl...