Simona Ionescu / Redactor Șef

Super rețetă: Cel mai fin chec franțuzesc cu lămâie

Super rețetă: Cel mai fin chec franțuzesc cu lămâie
Checurile sunt unele dintre cele mai simple prăjituri. Aproape că în orice moment putem prepara unul, dat fiind faptul că ingredientele sunt la îndemână și, de cele mai multe ori, le avem deja acasă. Acest chec franțuzesc cu lămâie este una dintre cele mai fine prăjituri care se poate prepara rapid. 

Pentru a pregăti cel mai fin chec franțuzesc cu lămâie aveți nevoie de câteva ingrediente simple. Dar, cel mai important lucru este să aveți lămâi bio. Veți folosi inclusiv coaja lor, de aceea este esențial să nu folosiți citrice tratate. 

Ingrediente pentru chec franțuzesc cu lămâie

Pentru chec: 

  • 150 g zahăr
  • Coaja a 2 lămâi din culturi ecologice
  • 3 ouă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 50 g smântână
  • Sucul de la o lămâie
  • 150 g făină
  • 8 g praf de copt
  • O ceașcă de semințe de mac (opțional)

Pentru crema de lemoncurd: 

  • 100 g zahăr
  • 2 lămâi
  • 2 ouă
  • 150 g unt

Mod de preparare

 Într-un vas, radeți coaja de la cele două lămâi bio și amestecați-o cu zahărul până ce se întrepătrund perfect. Adăugați apoi uleiul de măsline și amestecați bine. După ce zahărul începe să se topească, adăugați zeama de la o lămâie, strecurată, pentru a nu avea sâmburi. Adăugați apoi și smântâna și continuați să amestecați cu un tel. Opțional, puteți folosi un mixer de bucătărie, dar nu este necesar. 

După ce s-au încorporat toate ingredientele, adăugați cele trei ouă, iar în final, făina și praful de copt. Dacă doriți ca acest chec franțuzesc să aibă un aspect cu adevărat sofisticat, adăugați tot acum și o ceașcă de semințe de mac. 

Puneți amestecul de chec cu lămâie într-o formă de tort cu pereți detașabili sau în orice alt vas pentru copt. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. 

Între timp, preparați crema de lemoncurd. Amestecați într-un vas zeama de la cele două lămâi cu zahărul și ouăle, deasupra aragazului, la foc mic. Veți obține un fel de budincă. După ce amestecul s-a legat, adăugați untul, iar după ce acesta s-a topit mixați cu un blender. Acoperiți crema cu folie alimentară și lăsați să se răcească la temperatura camerei. 

După ce checul franțuzesc s-a copt, scoateți-l din formă, iar când este răcit, decorați-l cu crema de lemoncurd preparată deja. 

Sursa: Instagram / Nisrine Zermani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri