Simona Ionescu / Redactor Șef

Tiganites, delicioasele clătite grecești cu miere și nuci. Rețeta durează doar 30 de minute

Tiganites, delicioasele clătite grecești cu miere și nuci. Rețeta durează doar 30 de minute
Nici un week-end nu e mai gustos ca cel în care răzbate din bucătărie mirosul de clătite. Ce spuneți dacă de data asta ați savura o rețetă grecească cu miere și nuci?

Dați clătitelor un aer mediteranean și încercați rețeta grecească cu un strop de miere și nuci tocate. Numite tiganites, sunt atât de pufoase că nu va mai rămâne nimic în farfurie.

Ingredientele necesare

Clătitele grecești cu miere și nucă se prepară în doar 30 de minute și sunt o adevărată delicatesă, care îi va încânta pe toți cei din casă. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 2 căni cu făină de toate tipurile, ulei de porumb, 1 linguriță cu drojdie uscată, ½ linguriță cu sare, 1 linguriță cu zahăr, 2 căni cu apă călduță, ½ cană cu miere caldă, câteva nuci tocate.

Mod de preparare

Se toarnă într-un castron mai mare apa și drojdia. Se amestecă bine, astfel încât drojdia să se dizolve complet. În același bol adăugați restul ingredientelor și bateți pentru a forma un aluat omogen. Se acoperă cu o folie de plastic și se lasă deoparte timp de 15-20 de minute, până când aluatul începe să facă bule.

Prăjiți clătitele în loturi de trei, patru

Se încălzește o tigaie mare antiaderentă și se toarnă suficient ulei de porumb pentru a acoperi fundul tigăii. Puneți una, două lingurițe de aluat (în funcție de cât de mari le doriți) în uleiul fierbinte.

Prăjiți clătitele în loturi de câte trei, patru odată. Lăsați în tigaie până se colorează frumos, întorcându-le din când în când. Se transferă pe hârtie de bucătărie, pentru a absorbi uleiul, și se repetă până se termină aluatul.

Serviți cât sunt încă calde cu un strop de miere caldă și presărați nuci tocate. Unii greci cred că acest desert de care vă veți îndrăgosti, care se pot consuma fie la micul dejun, fie la cină, ar fi prima clătită documentată din lume. Grecii obișnuiesc să folosească miere în multe prepare culinare, date fiind beneficiile uriașe pe care le are asupra sănătății.

Sursă foto: www.mygreekdish.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre