Simona Ionescu / Redactor Șef

Cartofi în stil turcesc, ușor dulci și ușor picanți. O rețetă din inima Istanbulului

Cartofi în stil turcesc, ușor dulci și ușor picanți. O rețetă din inima Istanbulului
Plină de arome mediteraneene, această rețetă de cartofi în stil turcesc este tot de aveți nevoie pentru o masă festivă alături de cei dragi.

Cartofi ușor dulci și ușor picanți, buni de te lingi pe degete? Această rețetă turcească e tot ce aveți nevoie în sezonul sărbătorilor sau ori de câte ori aveți poftă de ceva special.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti cartofi ca în Istanbul, simpli dar delicioși, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700 g cartofi, 1 ceapă mare albă sau roșie, după preferințe, 6-8 linguri cu ulei de măsline extravirgin. Mai aveți nevoie de 2 linguri cu pastă de tomate, 1 linguriță cu fulgi de ardei iute roșu, ½ cană cu pătrunjel tocat sau frunze de coriandru, suc proaspăt de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare

Începeți prin a spăla cartofii și puneți la fiert într-o oală. Scoateți cartofii când sunt fierți, dar încă fermi și lăsați-i deoparte să se răcească puțin înainte de a-i tăia în bucăți mici. În timp ce cartofii se fierb, curățați și tăiați ceapa, spălați și tocați pătrunjelul sau coriandrul.

Se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie mare și se adaugă ceapa tăiată felii. Ceapa este gata atunci când este moale, dar nu caramelizată, adică aproximativ 10 minute.

La final se amestecă cu fulgi de chilli, pătrunjel și suc de lămâie

Se adaugă alte două linguri cu ulei de măsline, se pun cartofii și se lasă să se gătească încă un sfert de oră, până când aceștia încep să se rumenească. Se condimentează cu puțină sare și piper. La final, se adaugă pasta de tomate, se amestecă și se mai gătește 3-4 minute. Se amestecă cu fulgii de chili, pătrunjel tocat și un strop de suc de lămâie. Sunt delicioși.

Trucurile bucătarilor turci

Pentru ca rețeta să fie făcută ca la carte, folosiți o tigaie suficient de mare astfel încât cartofii să fie întinși într-un singur strat. Dacă este necesar, gătiți-i în loturi pentru a evita supraaglomerarea. Lăsați cartofii să se răcească la temperatura camerei înainte de a-i transfera într-un recipient etanș.

Depozitați în frigider timp de trei-patru zile. Dacă intenționați să păstrați cartofii mai mult timp, îi puteți congela, dar textura preparatului s-ar putea schimba.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre