Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară pulpele de pui la pahar – tot internetul e înnebunit după această rețetă

Cum se prepară pulpele de pui la pahar – tot internetul e înnebunit după această rețetă
Când vine vorba de a pregăti cina sau prânzul, un element esențial luat în calcul este durata de timp necesară. Ne este din ce în ce mai greu să petrecem mult timp în bucătărie. Vrem însă să gătim gustos, consistent, sănătos și repede, mai ales când familia e numeroasă.

Ne-a cucerit și pe noi noua metodă de gătit pulpe de pui cu pilaf la cuptor. Felul principal și garnitura se prepară deodată, în pahare. Este foarte ingenios, foarte simplu și foarte rapid. Și nici măcar nu aveți nevoie de pahare speciale, ci doar de niște „sonde” normale de apă, de peste 250 ml. Tot secretul este că se pornește cuptorul doar atunci când puneți la gătit mâncarea, nu se preîncălzește înainte. Sticla paharelor, încălzindu-se treptat, va rezista, nu se sparge de la diferența de temperatură.

Ingrediente pentru pulpe de pui la pahar

– 6 pahare de sticlă, înalte 

– folie de aluminiu sau hârtie de gătit

– 6 pulpe de pui 

– 200 g orez 

– 1 ceapă medie spre mare 

– 1 ardei gras 

– 300 ml smântână pentru gătit 

– 300 ml supă (de pui sau orice alt fel. În extremis poate fi înlocuită și cu apă) 

– Piper 

–  30 ml ulei 

– Sare 

– Boia de ardei 

Pulpele de pui la pahar înjumătățește timpul pregătirii rețetei obișnuite de pilaf cu carne (Facebook)

Mod de preparare

Distribuiți uleiul egal în pahare, apoi puneți în fiecare câte o felie rotundă de ceapă. Între timp, tăiați felii și ardeiul. Distribuiți în mod egal orezul, peste ceapă, în fiecare din cele șase pahare, adăugați și câte o felie de ardei gras. Asezonați pulpele de pui cu condimentele menționate. 

Peste orez distribuiți câte 50 ml smântână de gătit și câte 50 ml supă (sau apă). Apoi adăugați deasupra, câte una în fiecare pahar, pulpele de pui. Confecționați pentru fiecare pahar câte un capac folosind folie de aluminiu (sau hârtie de copt prinsă cu o scobitoare). 

Dați pulpele de pui cu orez la cuptor, într-o tavă, eventual în care puneți niște apă, pentru aproximativ 30 de minute, timp în care, dacă doriți, puteți pregăti o salată. În timpul preparării, orezul se fierbe și, combinat cu smântâna și lichidul, se transformă într-un pilaf delicios, aromat și plin de sucurile și grăsimea care se scurg din pulpele de pui. În final, tot ce aveți de făcut este să răsturnați fiecare pahar pe o farfurie și masa este servită.

Sursa: Facebook / Savuros.TV 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre