Simona Ionescu / Redactor Șef

Spectacol în tigaie. O rețetă de piept de pui cum nu ați mai gătit

Spectacol în tigaie. O rețetă de piept de pui cum nu ați mai gătit
Când vine vorba de preparate din carne, pieptul de pui e în topul preferințelor: multe proteine, puține calorii, gătire ultra rapidă. Dar pieptul de pui se poate pregăti și într-un mod spectaculos, plin de arome, delicios ca la restaurant. Și este de-a dreptul simplu. 

Aceasta este una dintre acele rețete care, odată pregătită, va deveni preferata casei. Foarte simplă, foarte gustoasă și mereu o bucurie pentru papilele gustative. Iată cum se prepară pieptul de pui cu smântână și lămâie.

Ingrediente pentru rețeta cu piept de pui

– 500 g piept de pui, adus aproape la temperatura camerei 

– 35 g / 1/4 cană făină albă 

– 1 linguriță sare 

– câte 1/2 linguriță de: pudră de usturoi, piper negru 

– 1 lingură ulei de măsline 

– 1 lingură / 15 g unt nesărat 

Pentru sos: 

– 3 linguri / 45 g unt nesărat 

– 2 șalote mici, tocate foarte mărunt 

– 2 căței de usturoi, tocați foarte mărunt 

– coaja rasă de la o lămâie bio 

– 180 ml / 3/4 cană supă de pui 

– 120 ml / 1/2 cană smântână pentru gătit, la temperatura camerei 

– 1 – 1 1/2 linguri suc de lămâie, sau după gust 

– 1 linguriță muștar Dijon 

– câte 1/4 – 1/2 linguriță de: sare, piper negru, sau după gust 

Pentru servit: 

– pătrunjel proaspăt, tocat fin 

– 4 felii subțiri de lămâie, tăiate pe jumătate 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Collins (@dontgobaconmyheart_)

Mod de preparare

Taie fiecare bucată de piept de pui pe orizontală pentru a obține 4 bucăți de dimensiuni egale. Într-un vas puțin adânc, amestecă făina cu 1 linguriță de sare, 1/2 linguriță de pudră de usturoi și piper negru. Tăvălește fiecare bucată de pui prin făină, apoi pune deoparte. 

Încălzește 1 lingură de ulei și unt într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Adaugă puiul și prăjește-l pe ambele părți până devine auriu la exterior și aproape gătit în interior (aproximativ 3 minute pe fiecare parte). Scoate puiul din tigaie și pune-l pe o farfurie deoparte, apoi redu focul la mediu. 

Topește untul rămas, apoi adaugă șalotele. Prăjește-le până devin moi și aurii, apoi adaugă usturoiul și coaja de lămâie și gătește încă 30 de secunde. Amestecă supa de pui și smântâna, apoi adaugă muștarul, sucul de lămâie și condimentele. 

Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă ușor până începe să se îngroașe. Adaugă puiul înapoi în tigaie. Învârte-l în sos pentru a-l acoperi și încălzește-l bine, apoi servește cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt deasupra.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri