Simona Ionescu / Redactor Șef

Piept de pui la cuptor în sos de unt cu parmezan. Rețeta cu care nu dai greș

Piept de pui la cuptor în sos de unt cu parmezan. Rețeta cu care nu dai greș
Carnea de piept de pui este printre preferatele tuturor. Este slabă, gustoasă, ideală pentru diete sau alimentația copiilor.

Aceasta este o rețeta super ușoară și delicioasă. Pieptul de pui este rumenit în tigaie, apoi preparat cu un sos absolut fabulos. În plus, e un preparat care se completează perfect cu orice fel de garnitură. Îl puteți servi simplu, doar în compania unei salate de crudități. Sau, îl puteți completa cu pireu de cartofi, cu orez sau cu orzo ori quinoa. Ca să nu mai spunem că puteți înmuia bucăți de pâine proaspătă în sosul generos și aromat.

Ingrediente pentru piept de pui la cuptor în sos de unt cu parmezan

piept de pui;

– mix de condimente: sare, piper,

– fulgi de chilli, paprika afumată, praf de usturoi;

– o lingură de ulei;

– un cub de unt;

– jumătate de pahar de vin alb;

– 3 – 4 căței de usturoi;

– 3 ciuperci mai măricele;

– o lingură de muștar;

– o lingură de sos pesto;

– o mâna mare de parmezan ras;

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui felii mai mari și se condimentează bine. Le punem la prăjit 5 minute, le întoarcem și pe cealaltă parte și le mai lăsăm aproximativ 3 – 4 minute. Scoatem pieptul de pui din tigaie și continuăm cu sosul: punem cubul de unt, adăugăm și usturoiul mărunțit și mai lăsăm 2 minute. Punem și vinul, lăsăm încă 2 minute pentru a elimina alcoolul și continuăm cu ciupercile mărunțite, muștarul și sosul pesto. Condimentăm cu sare și piper.

Adăugăm sosul într-un bol de cuptor, punem și bucățile de piept de pui și doi căței de usturoi. Presăram puțin ulei de măsline și cimbru uscat și băgăm la cuptor pentru 25-30 de minute. Scoatem bolul de la cuptor, adăugăm parmezanul ras și mai băgăm în cuptor încă 2 minute.

Sursa: Instagram / Cosânzenele gătesc

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre