Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se pregătește pilaful în Texas și în Afganistan. Două rețete interesante

Cum se pregătește pilaful în Texas și în Afganistan. Două rețete interesante
Orezul este un aliment care este des folosit în toate bucătăriile lumii. Sunt însă și popoare unde orezul contribuie la prepararea mâncărurilor de bază, cu rețete diversificate, pe specificul regiunii. Azi vă prezentăm două rețete interesante, de pe două continente.

Pilaful texan, pe care americanii îl savurează

Părerile sunt împărțite. Unii susțin că rețeta a fost preluată de la indienii indigeni, după colonizare. Alții spun că are origini în Asia, modul de preparare fiind învățat de la corăbierii care făceau comerț cu condimente și alimente aduse pe mări și oceane din Asia și Africa. Indiferent de care este adevărul, orezul pregătit în Texas sub formă de pilaf este o mâncare și delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente

250 g orez

un ardei iute verde

doi ardei grași

400 g roșii în bulion

două cepe

două linguri de ulei

un vârf de cuțit de șofran

sare și piper ardeii gras

Mod de preparare

Se curăță de cotor și semințe ardeii, apoi se taie felii și se călesc împreună cu șofranul în ulei încins aproximativ un minut.

Se adaugă orezul amestecând ușor. Se pun roșiile în bulion, apoi apa.

Se adaugă ceapa tăiată mărunt și ardeiul iute tăiat rondele, apoi se potrivește de sare.

Se acoperă vasul cu un capac și se lasă să fiarbă timp de 30 de minute la foc mic, până s-a fiert orezul și legumele, iar apa se evaporă. Dacă orezul nu e fiert, se mai adaugă puțină apă și se lasă să scadă astfel ca pilaful să nu fie zemos.

 Pilaf în stil afgan

 În Afganistan acest pilaf e nelipsit de pe mesele localnicilor. Se servește așa sau lângă friptură de oaie.

Ingrediente

250 g orez cu bobul mare

trei linguri de migdale

 o ceapă roșie

două linguri de ulei

500 ml supă de zarzavat

un vârf de cuțit de șofran

două linguri de stafide

un vârf de cuțit de praf curry sau scorțișoară

sare

Mod de preparare

Migdalele se rumenesc într-o tigaie. Apoi ceapa se toacă, se călește în ulei încins aproximativ 5-6 minute într-un alt vas.

Se adaugă orezul și supa de zarzavat. Se amestecă bine și se încorporează celelalte ingrediente lăsând vasul acoperit, la foc mic, aproximativ 15 minute. La sfârșit se adaugă și migdalele rumenite.

Sursa foto: pinterest.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre