Simona Ionescu / Redactor Șef

Choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat

Choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat
Pentru un platou cu aperitive festive, cu siguranță vor impresiona aceste delicioase choux-uri aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat.

Dacă sunteți în pană de idei, ce să mai puneți pe un platou cu aperitive la mesele festive, aruncați un ochi peste această rețetă de choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat, ce vă poate inspira. În special, dacă vă gândiți să pregățiți eclere, sau choux a la creme, puteți opri câteva coji și pentru platoul cu aperitive. Sunt gustoase, sunt aspectuoase și sigur vor impresiona și pe cel mai mofturos mesean.

Puteți să le umpleți și cu alte compoziții cum ar fi o salată de ciuperci cu maioneză, o pastă de pește, o salată de varză cu țelină și morcovi și multe altele. Doar lăsați imaginația să zburde liberă în timp ce preparați cojile din aluat opărit și ideile nu vor conteni să vă surprindă.

Ingrediente pentru Choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat

Ingrediente pentru aluat opărit: 150 ml apă, 50 gr unt, 3 ouă, sare și piper, 125 gr făină

Ingrediente pentru crema de brânză cu somon afumat: 300 gr brânză cremoasă, brânză tartinabilă, 300 gr brânză sărată( telemea, brânză de burduf, etc.), 100 gr urdă proaspătă, sau brânză de vaci, proaspătă, 1-2 linguri smântână, 200 gr somon afumat, mărar vede și busuioc verde

Mod de preparare

Punem într-un vas, pe foc, apa, untul, un praf de sare și unul de piper. Lăsăm să se topească untul și să atingă lichidul punctul de fierbere, apoi adăugăm toată făina și amestecăm intens, până aceasta absoarbe tot lichidul și obținem un aluat omogen. Lăsăm aluatul să se răcească bine și încorporăm în el, unul câte unul, cele trei ore. Dăm aluatul la rece pentru 30 de minute.

Pornim cuptorul la 180 de grade. Punem aluatul într-un poș cu vârf stelat și creăm rotocoale din el, în tava tapetată cu hârtie de copt. Le creăm la distanțe de 2 cm, pentru a le lăsa spațiu să se extindă în timpul tratamentului termic. Coacem cojile pentru chouxuri la 180 de grade timp de 30 de minute, sau până se rumenesc frumos la suprafață. Le lăsăm să se răcească bine înainte de a le decupa.

Separat, pregătim crema de brânză cu somon afumat. Amestecăm într-un vas, toate tipurile de brânză. Adăugăm smântână atât cât să obținem o compoziție cremoasă. Tocăm somonul afumat în bucăți mici și le amestecăm cu crema de brânză. Tocăm și câteva fire de mărar verde și câteva frunze de busuioc și le adăugăm în compoziția de brânză cu somon afumat. Putem să mai adăugăm puțină boia de ardei, puțină nucșoară, sau chimen măcinat, pentru un plus de gust și culoare.

Decupăm un căpăcel de la choux-urile răcite și le umplem cu această cremă de brânză cu somon afumat.

Sursa: Chefi la cuțite

O pastilă de râs în Evenimentul zilei: „Păcăliciul zilei”. Vedetele din viața publică, satirizate de Mirel Curea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre