Simona Ionescu / Redactor Șef

Coroniță cu merișoare și camembert. O combinație la care nu v-ați fi gândit!

Coroniță cu merișoare și camembert. O combinație la care nu v-ați fi gândit!
Vă avertizăm de la început: s-ar putea să trebuiască să faceți două porții din sart, pentru că va fi atât bună, încât una nu vă va ajunge nici dacă o mâncați singuri.

Pentru a prepara această rețetă delicioasă aveți nevoie de ingrediente complicate, ci doar de unele pe care le găsiți la orice magazin alimentar. Cumpărați așadar aluat de patiserie, camembert și gem de afine sau, dacă preferați alt tip de dulceață, pe care îl consumați cu plăcere în compania brânzeturilor, optați pentru acesta. Nimic nu are cum să fie greșit. Ideal însă e să găsiți frunze proaspete de busuioc.

Ingrediente pentru coroniță de patiserie cu merișoare și camembert

– 1 aluat de patiserie foietaj(decongelată)
– 125 g de camembert (feliat)
– 100g sos de afine
– o mână de frunze proaspete de busuioc
– 1 ou (bătut)

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 180° de grade celsius. Dacă aveți cuptor cu ventilator, vă recomandăm să îl porniți și pe acesta.

2. Așezați o bucată mare de hârtie de copt pe masă, apoi așezați deasupra foaia de aluat pufos.

3. Luați un bol mic și apăsați-l în centrul foii de patiserie pentru a face un semn.

4. Îndepărtați bolul, apoi, în centrul cercului, faceți 4 tăieturi ca și cum ați tăia o pizza în 8 bucăți.

5. În formă de coroniță, în jurul acestui cerc, întindeți sosul de merișoare. Se așază în straturi camembert feliat și busuioc peste sos.

6. Luați o bucată de aluat din centru, aduceți peste umplutură și conectați-o în cu marginea coroanei. Apăsați în jos pentru a sigila.

7. Repetați până când coronița este complet formată, tăind bucățile de patiserie din colțuri dacă este necesar.

8. Ungeți patiseria cu oul bătut.

9. Așezați coronița și hârtia de copt pe o tavă de copt, apoi coaceți-o timp de 25 de minute sau până când este aurie și bine coaptă.

10. Scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească timp de 5 minute înainte de a o tăia în bucăți.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre