Simona Ionescu / Redactor Șef

Creveți venețieni cu mămăligă, o rețetă pe care nu o veți uita niciodată. Trucul unui bucătar italian

Creveți venețieni cu mămăligă, o rețetă pe care nu o veți uita niciodată. Trucul unui bucătar italian
Italienii numesc acest fel de mâncare Schie con Polenta: creveți venețieni minusculi în saramură cu vin alb și usturoi, serviți peste mămăligă moale. Rețeta pe care o veți iubi și un truc pentru a da nu da greș niciodată vi le prezentăm în acest articol.

Păcatul capital, spune bucătarul atunci când pregătiți această rețetă este să gătiți prea mult creveții. Când devin roz, sunt perfecți. Puteți deja să visați că sunteți într-o gondolă și cineva vă cântă și o serenadă…

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti acest preparat delicios, aveți nevoie pentru mămăligă de 8 căni cu apă, 2 căni cu făină de porumb, 1 ¼ linguriță cu sare, 1 frunză de dafin. Vă mai sunt necesare 3 linguri cu ulei de măsline extravirgin, 4 căței de usturoi, tăiați felii subțiri, ¼ cu piper roșu, zdrobit, ½ cană cu vin alb sec, ¾ cană cu pastă de bulion, 2 kilograme de creveți mai mari, decojiți.

Precum și 2 lingurițe cu coajă  de lămâie, ½ linguriță cu sare de mare, fină, ¼ cană cu unt nesărat, tăiat în bucăți, ½ ceașcă cu pătrunjel proaspăt tocat fin.

Mod de preparare

Creveți venețieni cu mămăligă, un preparat delicios

Pentru început, pregătiți mămăliga, puneți apa la fiert alături de sare și frunze de dafin. Când apa începe să fiarbă puneți făină de porumb și amestecați foarte bine cu o lingură de lemn, pentru a nu face cocoloașe. Reduceți focul mic și lăsați în jur de 40  de minute. Luați de pe foc și acoperiți pentru a se păstra caldă.

Cum pregătiți creveții

Luați o tigaie mare și adâncă și puneți pe foc ulei, alături de usturoi și ardei roșu. Amestecați din când în când până când se înmoaie și se parfumează, aproximativ trei minute. Adăugați vinul și aduceți la fierbere la foc mediu. Se fierbe, amestecând ocazional, până când se reduce la jumătate, aproximativ cinci minute.

Puneți creveții, coaja de lămâie și sarea. Gătiți, amestecând des, până când creveții sunt ușor opaci, aproximativ patru minute. Se adaugă untul și jumătate din pătrunjel. Acoperiți și gătiți creveții la aburi până când sunt abia fierți. Împărțiți mămăliga în farfurii adânci și puneți peste aceasta creveți și sos, apoi ornați cu restul de pătrunjel și serviți imediat.

Sursă foto: www.foodandwine.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre