Iată cum putem să îmbunătăți clasica salată verde cu legume (roșii și castraveți) și să îi dăm un plus de culoare și savoare, dar și multă sațietate, perfectă pentru a fi servită la orice masă din zi, fără altă garnitură, sau friptură.
Ingrediente
Salată: 1 salată verde, creață, 150 gr baby spanac, 250 gr roșii cherry, 1-2 castraveți fabio, 1-2 avocado, 300 gr piept de pui la grătar (opțional)
Dressing: ulei de măsline, zeamă de lămâie, zeamă de lime, sare și piper
Cum preparăm clasica salată verde cu legume
Dacă optăm pentru varianta cu carne, începem prin a prepara pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mai mici, îl asezonăm cu sare și piper și îl tragem la tigaia grill până se pătrunde bine și se rumenește. îl lăsăm să se tempereze, acoperit cu un capac.
Între timp, spălăm bine legumele, salata verde și frunzele de baby spanac. Tocăm castraveții și roșiile, ca pentru salata clasică. Amestecăm salata verde cu frunzele de baby spanac, așezăm deasupra roșiile, castraveții.
Pregătim un dressing, după gust, din ulei de măsline, zeamă de lămâie, zeamă de lime, sare și piper și stropim cu el ingredientele din salatieră. Va fi mult mai gustos dressingul și mai aromat, dacă amestecăm zeama de lămâie cu zeamă de lime.
Adăugăm și bucățile din piept de pui peste ingredientele din salatieră. La final, desfacem avocado și îl feliem mai subțire, apoi îl stropim imediat cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida. Le adăugăm în salatieră și ne putem răsfăța papilele cu o salată combinată, plină de savoare și foarte hrănitoare.
Sursa: Chefi la cuțite
Cornel Ilie a dezvăluit tot. Ce spune despre viața de bărbat divorțat
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook