Aproape tuturor ne place rucola. O folosim în salate, peste pizza. O servim chiar și peste paste sau în sandvișuri. V-ați gândit însă că puteți face pastă din ea? Rucola e sora păpădiei. Aroma ei puternică şi uşor iute adaugă o savoare minunată salatei, însă rucola este în primul rând un aliment foarte benefic pentru sănătate. Deşi este săracă în calorii, rucola are o compoziţie complexă din punct de vedere nutriţional. Este o sursă importantă de vitamine (A, C, K, folat), minerale, beta-caroten (foarte benefic pentru vedere) şi anumiţi compuşi chimici cu rol antiinflamator.
Conţinutul de fibre din rucola ajută la curăţarea colonului, contribuind la îmbunătăţirea digestiei. Fitochimicalele, antioxidanţii şi mineralele esenţiale prezente în rucola ajută corpul să se cureţe de toxine. Rucola furnizează și cantităţi mari din vitaminele de tip B, dar, în special, de acid folic. La adulţii foarte activi, cantităţile reduse de folaţi s-au dovedit a fi un risc pentru declinul cognitiv. Acidul folic este, de asemenea, extrem de important în sarcină, pentru dezvoltarea optimă a fătului.
Afrodisiacum verde
Rucola este folosită ca afrodisiac de 2.000 de ani. Studiile recente au dovedit că micromineralele şi antioxidanţii din legumele cu frunze verde-închis sunt foarte bune pentru sănătatea sexuală. Acestea blochează substanţele contaminante din mediu, considerate a avea un impact negativ asupra libido-ului. Un studiu din 2013 publicat în Revista Universităţii din Al-Nahraina sugerează că fitochimicalele şi/sau nutrienţii din rucola au proprietăţi afrodisiace. Întrebarea e dacă salata de rucola poate fi transformată în pastă. Răspunsul este că da.
Ingrediente pastă de rucola cu roșii uscate
300 g de cremă de brânză
50 g de rucola
50 g de roșii uscate în ulei
Sare
Mod de preparare
Folosiți un blender în care amestecați roșiile și rucola. După ce s-a realizat o pastă, se pune în blender și crema de brânză și se mai amestecă. În final se potrivește de sare. Serviți cu felii de pâine.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook