Atentă la prezentare, Adriana Trandafir a „asezonat” ciorba cu țuică, dar și cu linguri de lemn și vase de lut. „Este o provocare și pentru mine, dar și pentru ei”, a mărturisit Adriana Trandafir. Iată rețeta care i-a încântat pe chefi:
Ingrediente:
6 legături de ștevie; 3 legături de lobodă; 500-750 ml de borș; o legătură de ceapă verde; o legătură de leuștean, tocat; 2 linguri de ulei; 3 ouă; o cutie de smântână cu 30% grăsime
Preparare:
Se spală stevia și se curăță cozile mai groase și apoi se taie în fâșii. Separat se spală loboda și se rup codițele mai groase. Se feliază apoi subțire ceapa verde.
În paralel, se încinge uleiul într-o oală mare și se călește ceapa verde până se înmoaie. Se toarnă în oală 1,5 l de apă, se sărează și, atunci când fierbe, se adaugă ștevia tăiată fâșii. Când aceasta se înmoaie, se adaugă loboda și se lasă totul să fiarbă încă 2 minute.
Când frunzele sunt moi, se toarnă jumătate din cantitatea initială de borș, apoi se gustă și, după gust, se mai adaugă borș până este suficient de acră. Se bat ouăle într-un castron și se pun în oală, amestecând rapid, până formează franjuri. Se stinge focul și se adaugă leușteanul. Ciorba se servește cu smântână.
În timpul jurizării, Adriana Trandafir i-a spus lui Sorin Bontea că îl cunoaște bine pe fratele lui, că sunt prieteni și, din când în când, se mai întâlneau cu familiile la un local.
Carmen Brumă are reguli sănătoase pentru cină
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook