O plăcintă cu carne de pui vă poate scoate din încurcătură când nu mai știți ce să mânânce familia la micul dejun, dar și la mese festive.
Cum se face plăcinta cu carne de pui
Nu e nimic complicat la rețeta de plăcintă cu carne de pui. Se face în circa o oră.
Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- 3 cepe mari
- 300 de grame de smântână (200g pentru aluat și 3 linguri pentru umplutură)
- 200 de grame de unt
- 300 de grame făină
- ½ de lingurință bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe sare
- piper negru măcinat, după gust
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- Untul se scoate din frigider, se taie cuburi și se lasă se înmoaie, 10-15 min.
- Peste unt se pune făină, bicarbonatul de sodiu și 1 linguriță de sare.
- Cu mâinile se face amestecă bine compoziția de făină și unt, apoi se adaugă 200 de grame de smântână și se frământă.
- Aluatul se pune la frigider până se pregătește umplutura.
- Ceapă se taie fideluță, de grosime medie.
- Se călește ceapa în ulei, să se înmoie bine, dar să nu facă crustă maronie.
- După prăjire, se scoate ceapa din ulei și în același ulei se va căli pieptul de pui, tăiat cubulețe.
- Cantitatea de carne se împarte în două părți și se călește pe rând, să se albească bine și să fiarbă puțin. Nu lăsăți să se prăjească tare.
- Pieptul călit se scoate din ulei, se amestecă cu ceapa tăiată mărunt, 3 linguri de smântână, 1 linguriță de sare și piperul. Acest amestec va fi umplutura plăcintei.
- Aluatul se împarte în două bucăți egale.
- Prima parte din aluat se întinde și se pune într-o tavă de cuptor, să se ridice ușor și pe marginile tăvii.
- Se toarnă umplutura peste prima foaie, se uniformizează.
- Din a doua parte de aluat se întinde altă foaie, o puneți peste umplutură și ungeti cu gălbenuș de ou sau ou întreg bătut.
- Puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de min -1 oră, până se rumenește bine.
- Plăcinta se scoate din cuptor, se lasă să se răcească bine, apoi se porționează.
- Este foarte bună și caldă și rece.