Este și cazul batonului de ciocolată Snickers, care a fost creat în 1930 de compania Mars. În compoziția sa originală intră nuga de alune acoperită cu arahide prăjite și caramel învelite în ciocolată cu lapte. Un blog de rețete care oferă variante mai sănătoase ale dulciurilor preferate, oferă o rețetă vegană de baton Snickers care merită încercată. Rezultatul este spectaculos, iar desertul, care necesită să stea la frigider când nu e consumat, poate fi asezonat și cu o înghețată.
Cum arătam, în 1930, compania Mars a introdus Snickers, numit după calul favorit al familiei Mars. De atunci au fost lansate o sumedenie de variații ale rețetei, inclusiv cu nuci pecan, nuci pe care le conține rețeta prezentată în continuare, de baton Snickers vegan.
View this post on Instagram
Rețetă vegană cu ingrediente naturale pentru baton Snickers
Aceasta este o rețetă vegană, fără zahăr adăugat și care nu necesită coacere. Nici măcar nu vă trebuie cine știe ce instrumente de bucătărie pentru a o prepara. Totul este foarte simplu. Batonul Snickers vegan se prepară ușor, iar rezultatul este cu adevărat delicios, veți vedea.
Ingrediente: 12 – 16 curmale Medjool, fără sâmburi, 1/2 cană tahini, 1/4 cană unt de arahide (pentru a se topi împreună cu pasta tahini), 3/4 cană nuci pecan, prăjite, 125g ciocolată neagră, fulgi de sare de mare pentru a presăra deasupra
Mod de preparare: puneți nucile pecan într-o tavă cu hârtie de copt și prăjiți-le timp de 8 – 12 minute, la 180 de grade Celsius, amestecând la jumătatea timpului.
Puneți apoi curmalele într-o tavă mică acoperită cu hârtie de copt și zdrobiți-le cu fundul unui pahar până acoperiți integral tava. Apoi distribuiți în mod egal, deasupra, nucile pecan coapte și procedați cu paharul la fel. Topiți ușor pasta tahini împreună cu untul și distribuiți-o deasupra nucilor, iar în final, turnați deasupra ciocolata topită. Împrăștiați și câțiva fulgi de sare de mare, dacă aveți. Dați la congelator pentru o întărire rapidă, sau lăsați la frigider peste noapte.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook