Vara se mănâncă brânză cu roșii. Dar cum ar fi să adăugați focaccia și să preparați brânza înainte. Vă ia cam cât să o tăiați cubulețe, doar că, în schimb, o puneți la cuptor. Iată rețeta care vă duce pe masa aromele meditaneene.
Rețetă. Brânză coaptă cu usturoi
Ingrediente: 2 căței de usturoi, tăiați, pe lungi, în bucăți subțiri, 450 g brânză semi-tare ( caș, telemea etc.), cimbru, 2 foi de dafin rupte în bucăți mici, alte condimente, după gust
Pentru o viață sănătoasă beți vin, cafea și ceai. Moderat!
Secretul lui Grace Kelly. Cum a avut Prințesa de Monaco talie de viespe
Preparare: Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. Brânza se pune într-un vas de cuptor mic, pe hârtie de copt. Cu vârful unui cuțit, se fac găurele în bucata de brânză, iar în ele se introduce câte o bucățică de usturoi. Păstrați câteva bucățele de usturoiul pentru a-l presară peste bucata de brânză împreună cu foile de dafin, cimbrul și celelalte condimente mărunțite. Puteți folosi piper negru sau roz, boia iute sau dulce, după gust).
Vasul se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau până când brânza se înmoaie suficient. Brânza coaptă cu usturoi se poate servi cu focaccia sau pâine prăjită. Merge perfect cu vin alb sau rose.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook