Simona Ionescu / Redactor Șef

Delicii cu pește din bucătăria internațională pentru sărbătoarea Floriilor. Rețete perfecte pentru o zi specială

Delicii cu pește din bucătăria internațională pentru sărbătoarea Floriilor. Rețete perfecte pentru o zi specială
Pe 13 aprilie, creștinii sărbătoresc Floriile, moment ce marchează Intrarea Domnului în Ierusalim. Potrivit tradiției, în această zi se consumă pește, iar aceste rețete din bucătăria  internațională sunt tot ce aveți nevoie pentru această zi specială.

Din Italia sau însorita Grecie, retețele culinare cu pește pentru sărbătoarea Floriilor sunt tot ce aveți nevoie pentru a vă impresiona familia și prietenii.

Pește la cuptor cu sos de lămâie și capere

Delicioasa rețetă de pește la cuptor cu sos de lămâie și capere (pesce al limone e capperi) provine din sudul Italiei, în special din regiunea Campania.

Ingredientele necesare

Delicii cu pește din bucătăria internațională pentru sărbătoarea Floriilor. Rețete perfecte pentru o zi specială
Pește cu lămâie și capere

Pentru a pregăti un astfel de deliciu, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 fileuri de cod sau dorada, 2 lămâi (de la o lămâie folosiți sucul, pe cealaltă o tăiați în felii), 2 linguri cu capere, 3 linguri cu ulei de măsline, 2 căței de usturoi, feliați. Vă mai sunt necesare 1 linguriță cu oregano uscat, sare și piper, pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Se spală fileurile de pește și se usucă cu șervețele de hârtie. Se așează într-un vas termorezistent uns cu o lingură cu ulei de măsline și peste ele se presară sare, piper și oregano.

Într-un bol mic, se amestecă sucul de lămâie cu 2 linguri cu ulei de măsline și se adaugă usturoiul feliat și caperele, amestecând bine. Turnați sosul peste fileurile de pește, apoi așezați feliile de lămâie deasupra. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu pentru a păstra suculența.

Îndepărtați folia în ultimele cinci minute

Se introduce vasul în cuptor și se coace timp de 20-25 de minute, până când peștele devine opac și se desface ușor cu furculița. Se îndepărtează folia în ultimele 5 minute pentru a rumeni ușor suprafața. Se prepară pătrunjel proaspăt tocat și se consumă fierbinte, alături de cartofi fierți sau orez,

Pește în folie cu legume, rețetă grecească

Delicii cu pește din bucătăria internațională pentru sărbătoarea Floriilor. Rețete perfecte pentru o zi specială
Pește în folie cu legume

Rețeta de pește în folie cu legume (psari plaki sto harti) se  consumă mai ales în Creta, unde preparatul este un fel tradițional pregătit în Postul Mare. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 4 fileuri de biban de mare sau merluciu, 1 ceapă medie, tăiată julien, 1 morcov mediu, feliat subțire, 1 ardei gras roșu, tăiat fâșii.

Vă mai sunt necesare 2 roșii proaspete, tăiate cubulețe (sau 200 g roșii din conservă), 3 linguri cu ulei de măsline, 1 linguriță cu cimbru uscat, 1 linguriță cu sare, piper, 2 linguri cu suc de lămâie, pătrunjel.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190°C. Ungeți patru folii de aluminiu cu puțin ulei de măsline. Pe fiecare bucată de folie, se așază un strat de legume – ceapă, morcov, ardei – și se presară sare, piper și cimbru. Puneți un file de pește deasupra, stropiți cu suc de lămâie și adăugați cubulețele de roșii.

Se toarnă o lingură cu ulei de măsline peste fiecare. Închideți folia, sigilând marginile pentru a se păstra aromele. Puneți pachețelele pe o tavă de cuptor și lăsați la copt până când peștele este gătit complet (carnea devine albă și se desface ușor) și legumele moi. Deschideți folia cu grijă și puneți conținutul pe farfurie, iar deasupra presărați pătrunjel. Serviți cu cartofi copți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri