Simona Ionescu / Redactor Șef

Desert din lămâi umplute. Vă face să zâmbiți

Desert din lămâi umplute. Vă face să zâmbiți
Multă lume evită lămâile pe motiv că sunt acre. Ele însă pot furniza un desert cu adevărat fabulos. Rețeta aceasta merită încercată.

Această rețetă este suficientă pentru a umple 3 lămâi destul de mari. Veți obține, astfel, șase  porții de desert servite în lămâi scobite în jumătate. Sfatul nostru este să alegeți lămâi mari din culturi bio sau ecologice, pentru a nu avea probleme cu chimicalele cu care se tratează, de obicei, celelalte. Veți adăuga cam 2 – 3 linguri de cremă în fiecare jumătate de lămâie, dar desertul se poate prepara și în borcane mici sau alte recipiente.

Porțiile sunt destul de mici, dar sunt suficiente, având în vedere că acest desert este atipic, este destul de dulce și acrișor în același timp. Dacă folosiți lămâi ca pahare de servire, încercați să folosiți lămâi mari. De asemenea, folosirea unei linguri mici funcționează cel mai bine atunci când scobiți lămâile. Rețeta se bazează pe rețeta de Lemon Posset de la BBC Good Food.

Ingrediente pentru desert cu lămâi umplute

200 g de smântână (cu peste 35% grăsime)

75 g de zahăr (puteți reduce la 50 g dacă doriți un desert mai puțin dulce)

25 – 30 ml suc de lămâie (de exemplu, sucul de la 1,5 lămâi)

1/2 lingură de coajă rasă de lămâie bio

1 linguriță de vanilie

3 lămâi mai mari

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur (@nurhkasim)

Mod de preparare

Adăugați smântâna groasă, zahărul și coaja de lămâie într-un vas. Lasați să fiarbă ușor timp de 3 – 4 minute. Asigurați-vă că fierbe foarte încet. Pentru asta, gătiți la valoarea minimă a aragazului. În acest timp, culoarea smântânii grase se va întuneca și va deveni puțin mai groasă.

Tăiați lămâile în două, apoi, cu o linguriță, scoateți pulpa, fiind atenți să lăsați coaja intactă. Treceți pulpa printr-o sită pentru a extrage sucul de lămâie.

Se ia de pe foc amestecul și se adaugă sucul de lămâie și vanilia, apoi se amestecă bine. Veți vedea că se va îngroșa imediat. Treceți amestecul printr-o sită pentru a îndepărta coaja de lămâie. Lăsați apoi să se răcească pentru un minut sau două. Umpleți lămâile scobite cu pasta astfel preparată și lăsați-le să se întărească în frigider timp de 1 – 2 ore înainte de servire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre