Simona Ionescu / Redactor Șef

Dietă de îngrășare. Pentru cei sau cele care au nevoie de câteva kilograme în plus

Dietă de îngrășare. Pentru cei sau cele care au nevoie de câteva kilograme în plus
Poate părea ciudat, dar, există și persoane care au nevoie de câteva kilograme în plus. Cu toate că majoritatea oamenilor se luptă cu colăcei și surplus de grăsime, sunt și persoane care care şi-ar dori să îşi împlinească silueta.

Dietă de îngrășare. Atunci când vine vorba despre un regim de îngrășare, principala problemă este cea legată de menţinerea a sănătăţii.

Dacă dorim să ne „împlinim” cu câteva kilograme, grăsimea se poate tezauriza unde „vrea ea”. Prin urmare, există și un pericol. Mai exact, grăsimea viscerală și depunerea ei la nivelul sistemului cardiovascular.

Adăugarea treptată a unui surplus caloric

Această „dietă” de îngrășare, sau regimul de îngrășare, constă în adăugarea treptată a unui surplus caloric, preferabil din toate grupele nutriţionale atât lipide, glucide, cât şi proteine, prin mese dese.

Această corectare a greutăţii se poate face la la persoane clinic sănătoase. Bineînțeles, după ce controlul medical a eliminat posibilitatea unei dereglări hormonale (la nivelul tiroidei, hipofizei) parazitoze şi alte procese infecţioase, afecţiuni digestive (boala Crohn, intoleranţe diverse) anemii, procese de natură oncologică.

Ce mâncăm să ne îngrășăm corect?

Pentru a adăuga câteva kilograme, se recomandă la fiecare masă: paste, pâine, orez, carne, unt şi brânzeturi, nuci, alune. De asemenea, sunt recomandate şi dulciuri sănătoase, preferabil prăjituri cu fructe (banane, prune, struguri), fructe uscate, miere. Se pot mânca alte alimente interzise de obicei în regimurile de slăbire.

Multe persoane fac greşeala de a evita în această perioadă salatele şi verziturile. Acestea fiind considerate apanajul curelor de slăbire. Salatele, deşi hipocalorice, aduc vitamine, minerale şi enzime, ce nu trebuie neglijate

Pentru a adăuga calorii, salata poate fi îmbogăţită cu nuci, brânza, feta, mozzarela, telemea rasă sau blue cheese, uleiuri sănătoase, cum ar fi cel de măsline, cu maioneză de casă. Avocado, de asemenea, este un fruct ideal pentru a da savoare unei salate sau unui sendviş, aducând şi multe calorii sănătoase. 

Meniul unei zile de îngrăşare

Mic dejun: omletă cu şuncă (sau simplă, în ulei de cocos de exemplu), sendviş dublu cu unt, telemea şi salata iceberg, o cană cu lapte îndulcit cu miere

Gustare: salată de fructe îndulcită cu miere din banane, struguri, stafide, nuci 

Prânz: ciorbă cu zdrenţe de ou şi smântână, piept de pui sau muşchi de vită (200g) cu orez sârbesc cu unt (orez, legume diverse, ciuperci) cu salată asortată, patru felii de pâine integrală, prăjitură de casă cu fructe sau găluşte cu prune

Gustare: o felie mare de brânză (telemea, brie, caşcaval) cu două felii toast cu unt şi dulceaţă

Cină: supă cu tăiţei de casă cu 2-3 felii de pâine, peşte gras cu doi cartofi copţi şi salată, tartă cu cremă de vanilie şi fructe de pădure.

Sursă: csid.ro

Sorin Oprescu, în lacrimi, în această seară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre