Anca Țurcașiu arată extraordinar la 54 de ani și are o condiție fizică de invidiat. Vedeta tocmai ce s-a întors din vacanța din Grecia cu iubitul ei și cum a ajuns acasă i-a venit cheful de gătit. De altfel, artista are nevoie să prindă putere după zilele în care a fost plecată, astfel că a intrat în bucătărie și a arătat ce prepară.
Artista a ales de mult stilul de viață sănătos în detrimentul exceselor. Anca Țurcașiu este și vegetariană, lucru pe care l-a dezvăluit în trecut.
Este vegetariană de zeci de ani
„Sunt vegetariană din mai 1990. Eram într-un turneu la mare cu un coleg a cărui soție avea o problemă de sănătate. Primea din străinătate cărți despre o alimentație sănătoasă.
View this post on Instagram
Fiind împreună 30 de zile în turneu, le-am citit și eu. La hotel aveam o bucătărie extraordinară la dispoziție. L-am rugat pe bucătar să-mi prepare numai rețete fără carne. De atunci am început. La finalul verii, mi-am facut toate analizele, m-am simțit bine și am continuat așa”, a povestit Anca Țurcașiu în urmă cu mai mult timp.
Dieta minune de prins putere a Ancăi Țurcașiu, formată din două rețete simple și delicioase
Artista s-a filmat în bucătărie, în timp ce le arăta fanilor de pe rețelele sociale ce rețete a ales să prepare.
„Am ajuns acasă din vacanță și ce am făcut primul lucru? M-am apucat de gătit! Și am gătit așa: o ciorbiță de legume, foarte gustoasă, pentru că îmi place să mănânc de mâna mea, sănătos. Și acum fac o tocăniță de ciuperci. Foarte gustos! Vă pup, seară bună!”, le-a spus Anca Țurcașiu urmăritorilor, în timp ce arăta oalele cu bunătăți fierbând pe aragaz.
Pentru cei ce vor să încerce ciorba de legume și tocănița de ciuperci preparate de Anca Țurcașiu, lăsam mai jos rețetele.
Ciorbă de legume
Ingrediente pentru 4 porții:
2 buc ceapă
1 buc morcov
1 buc țelină
1 buc păstârnac
1 mână mazăre
după necesitate cartofi
după necesitate suc de roșii
350 ml zeama de varza
foarte puțin mărar
după gust pătrunjel
Mod de preparare:
Se călesc două cepe și un morcov dat prin răzătoare. Apoi, se adaugă suc de roșii și se amestecă bine. Se toarnă aproximativ 3 litri de apă. Când apa începe să clocotească, se adaugă și celelalte legume (țelină și păstârnac). Se lasă la fiert, apoi se adaugă cartofii tăiați cubulețe și o mână de mazăre. Se continuă fierberea, după care se adaugă fideaua.
Când fideaua este fiartă, se adaugă 350 ml de zeamă de varză, încălzită în prealabil. Se lasă să fiarbă încă 5 minute, apoi se oprește focul. Se potrivește de sare, pătrunjel și puțin mărar.
Tocăniță de ciuperci
Ingrediente pentru 4 porții:
1 kg ciuperci proaspete
4 cepe
o căpățână mică de usturoi
ardei gras roșu și verde
250 ml suc de roșii
o ceșcuță de apă
4-5 linguri ulei
boia
sare
piper
o legătură mărar
Mod de preparare:
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la călit în ulei pentru 5 minute.
Se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și ciupercile curățate, spălate și feliate.
Se lasă să fiarbă acoperit în suc propriu pentru 10 minute, apoi se adaugă sucul de roșii, apa, boiaua, se condimentează cu sare și piper după gust și se dă cratița la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, până când sosul scade și se îngroașă.
La final, se adaugă mărar verde tocat.
Sursa: Cookpaad Camelia Buntea / Bucătăraș
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook