Simona Ionescu / Redactor Șef

Două rețete delicioase de mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola. Rețetele lui Cătălin Rizea

Două rețete delicioase de mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola. Rețetele lui Cătălin Rizea
Cătălin Rizea, ajutorul lui Chef Nicolai Tand în bucătărie a preparat o delicioasă rețetă de mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola, la una din edițiile emisiunii Neatza de Weekend.

Cătălin Rizea a ales să prepare mușchiuleț de porc în două variante și anume: mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola. Sunt rețete delicioase care ne pot folosi drept inspirație pentru mesele sărbătorilor de iarnă și nu numai. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa fripturi delicioase cu care să-i surprindeți pe cei dragi.

Mușchiuleț împletit și mușchiuleț în crustă cu sos gorgonzola – Ingrediente

Ingrediente pentru prepararea fripturii:  2 bucăți de mușchiuleț de porc

sare și piper

ulei

cimbrișor

felii subțiri de bacon

Ingrediente pentru crustă: ceapă verde

pesmet

parmezan

pătrunjel verde

muștar boabe

unt

sare și piper

Ingrediente pentru sos gorgonzola: unt

brânză gorgonzola

smântână lichidă

brabndy

sare și piper

Ingrediente pentru garnituri: cartofi dulci

sare și piper

ulei de măsline

cimbrișor

cartofi albi

unt

Mod de preparare

Se începe cu pregătirea celor două bucăți de mușchiuleț de porc și a crustei pentru una dintre acestea. Cât timp friptura și garnitura de cartofi dulci se prepară la cuptor, pe flacăra aragazului se prepară garnitura de cartofi albi și sosul gorgonzola.

Pentru a împleti una dintre bucățile de mușchiuleț, aceasta se crestează în trei părți, păstrănd unul din capete întreg. Se ung cele trei părți de mușchiuleț cu ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper. Apoi se împletesc, dar nu foarte strâns, pentru a nu se deforma în timpul procesului termic. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra mușchiulețului se pun câteva crenguțe de cimbrișor.

A doua bucată de mușchiuleț se lasă întreagă și se unge cu ulei de măsline, apoi se fasezonează cu sare și piper. Se așază în tavă lângă mușchiulețul împletit.

Cum se pregătește crusta pentru mușchiulețul întreg

Se toacă ceapa și pătrunjelul verde și se pun la călit în unt topit. Se adaugă pesmetul și se amestecă bine, apoi se adaugă muștarul boabe și fulgi de parmezan. Se potrivește gustul cu sare și piper și se așază compozița obținută peste bucata de mușchiuleț întreg, atât la suprafață cât și pe laterale. Tava cu cele două tipuri de mușchiuleț se dă la cuptor, la 200 de grade, pentru aproximativ o oră. În ultimele 15 minute se așază în tavă și feliile de bacon, peste mușchiulețul împletit.

Cum se prepară sosul de gorgonzola

Pentru a pregăti sosul gorgonzola, se pune untul la topit, într-o cratiță, la foc mic. Se înlătură crusta brânzei gorgonzola, iar interiorul se taie în bucăți mici și se adaugă peste unt. Odată ce gorgonzola s-a topit, se adaugă, treptat smântâna, amestecând intens. Apoi se toarnă brandy-ul peste crema de brânză și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Cartofii albi se prepară la tigaie în unt cu ulei, asezonați cu sare și piper, iar cartofii dulci se prepară la cuptor, asezonați cu ulei, sare și piper, dar și cimbrișor.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre