Pentru iubitorii preparatelor cu pește, o combinație inedită de ingrediente, într-un preparat gustos și sățios: File de macrou cu legume sote în sos de portocale.
Ingrediente pentru File de macrou cu legume sote în sos de portocale
8 bucăți file de macrou, 300 gr cartofi baby, 200 gr ardei kapia, 1 fir de praz, 4 morcovi, 200 gr unt, 1 kg portocale, flori comestibile, vlăstari de mazare, germeni de busuioc
Mod de preparare
Legumele se curăță și se vor tăia cubulețe. Se vor prepara la aburi apoi se vor sota, într-o tigaie, cu usturoi, înainte de servire. Fileurile de pește se vor rula și prinde cu scobitori, se vor asezona cu sare și piper. Se rumenesc mai întâi la tigaie, apoi se prepară la cuptor. Se pun într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau în cuptorul preîncălzit.
Pentru sos, portocalele se vor decoji. Separat, portocalele se storc și se strecoară zeama. O lăsați deoparte, poate o beți ca un fresh. Pentru rețetă nu veți avea nevoie decât de zeama uneia singure.. Cojile de la portocale se vor fierbe în 5 ape. La final, vor fi blendate cu untul și zeama de la o portocală și se va trece totul prin sită pentru a fi compact și fin.
Se așază toate preparatele din File de macrou cu legume sote în sos de portocale pe farfurii. Se vor decora cu elementele de décor.
Sursa: Chefi la cuțite
„iUmor” revine la Antena 1. Când începe show-ul
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook