Simona Ionescu / Redactor Șef

Fursecuri cu fructe uscate, cel mai romantic desert al momentului. Rețeta e simplă!

Fursecuri cu fructe uscate, cel mai romantic desert al momentului. Rețeta e simplă!
În ediția din 5 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului a preparat o rețetă interesantă de fursecuri cu fructe uscate pe care le-a denumit Fursecuri Norocel.

Vlăduț, bucătarul de la Super Neratza este un mare amator de dulciuri, și întotdeauna le prepară cu multă pasiune. El a prezentat această rețetă de fursecuri cu fructe uscate, care e ideală pentru a fi  pusă pe masă în weekend, pentru răsfățul celor dragi. Aluatul pentru fursecuri este unul clasic din unt cu făină și ouă, dar pe care Vlăduț l-a îmbogățit cu multe fructe uscate și cu nuci.

Fursecuri cu fructe uscate – Ingrediente

400 gr făină tip 550

1/2 linguriță de sare

250 gr unt cu 82% procent de grăsime

50 gr zahăr pudră

1 ou + 1 gălbenuș

300 gr fructe deshidratate( merișoare, prune, smochine, curmale)

1 plic de zahăr vanilinat

gem de prune și nuci pecan pentru decor

Mod de preparare

Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm zahărul pudră, zahărul vanilinat și sarea și le amestecăm bine. Apoi adăugăm oul întreg și gălbenușul și untul rece, tăiat în cuburi mici. Cu vârfurile degetelor frământăm un aluat de fursecuri omogen, dar ușor sfărâmicios. Tocăm mărunt fructele uscate și le adăugăm în aluat. Adăugăm și câteva nuci tocate, pentru un gust crocant.

Împărțim aluatul în două și îl modelăm în rulouri cu diametrul de 3 cm. Împachetăm rulourile de aluat în folie de prospețime și le dăm la rece pentru aproximativ o oră. În acest timp, untul din compoziție va deveni ferm și vom putea rupe aluatul în mici bucăți, neuniforme.

Înainte de a scoate aluatul de la rece și a modela fursecurile, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetăm cea mai mare tavă a cuptorului cu hârtie de copt. Rupem cele două rulouri de aluat în bucăți mici cu o grosime de aproximativ 6-7 mm și le așezăm în tavă, la mici distanțe între ele.

Punem tava cu fursecurile cu fructe uscate și le coacem pentru 12-15 minute la 180 de grade, sau până când sunt frumos rumenite și aurii pe partea inferioară. După răcire, decorăm fursecurile cu zahăr pudră. O parte din fursecuri le glazurăm cu gem de prune și așezăm miez de nucă deasupra, pentru un aspect mai deosebit.

Sursa: a1.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre